ACTUALITATEVIDEO | Gafe peste gafe la summitul NATO! Biden a încurcat Suedia...

VIDEO | Gafe peste gafe la summitul NATO! Biden a încurcat Suedia cu Elveția: Doamne, se vede că sunt foarte dornic de extinderea NATO

Președintele Biden a anunțat joi că l-a sunat pe liderul Elveției pentru a discuta despre abandonarea a două secole de neutralitate pentru a se alătura NATO – înainte de a se corecta rapid spunând că se referea de fapt la Suedia. Tot la summitul NATO, președintele SUA a fost surprins total debusolat, neștiind unde să se așeze.

„O parte din presa americană își va aminti de momentul în care am primit un telefon de la liderul Finlandei care mi-a spus că vrea să vină să mă vadă, apoi a venit a doua zi și a zis: „Sprijiniți aderarea țării mele la NATO?”. El mi-a sugerat să o sunăm și pe lidera Elveției”, a spus Biden.

Președintele și-a corectat imediat greșeala, adăugând: „Elveția, Doamne, se vede că sunt foarte dornic de extinderea NATO”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Biden a vorbit la o conferință de presă la Madrid, după un summit NATO la care Finlanda și Suedia au fost invitate oficial să se alăture alianței militare, ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei.

Suedia a fost neutră în diferitele angajamente militare ale Europei de la războaiele napoleoniene de la începutul anilor 1800, timp în care pierduse controlul Finlandei în favoarea Rusiei.

Finlanda a fost neutră încă din al Doilea Război Mondial, când a pierdut o cantitate substanțială de teritoriu în fața Uniunii Sovietice.

Biden, care împlinește 80 de ani anul acesta, a mai confundat numele țărilor în ultima perioadă. Luna trecută, el a spus în mod greșit „Coreea de Nord” când a vrut să spună „Coreea de Sud”, în timp ce a enumerat susținătorii sancțiunilor SUA împotriva Rusiei.

Anul trecut, el a confundat Libia cu Siria când a vorbit despre potențiale domenii de cooperare cu Rusia.

Adăugarea Finlandei și a Suediei aduce numărul națiunilor din NATO la 32, după ce Turcia a renunțat la obiecțiile față de aderarea țărilor nordice la Alianța Nord Atlantică, conform NYPost.

În ultimele luni, au existat mai multe momente în care președintele Joe Biden a părut total rupt de realitate. În două situații a rămas cu brațul în aer, încercând să dea mâna cu diverși oameni pe care credea că îi are lângă el, în altă situație a căzut de pe bicicletă, iar fostul medic de la Casa Albă și-a exprimat, în urmă cu două luni, opinia despre declinul capacității cognitive a actualului președinte al SUA.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate