ACTUALITATEJoe Biden afirmă că Suedia și Finlanda îndeplinesc „toate criteriile” pentru aderarea...

Joe Biden afirmă că Suedia și Finlanda îndeplinesc „toate criteriile” pentru aderarea la NATO: Obiectivul Alianței este de a se apăra de agresiuni

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a afirmat joi că Finlanda și Suedia îndeplinesc „toate criteriile” pentru a adera la NATO și a anunțat că va cere Congresului american să aprobe „cât mai rapid posibil” candidaturile lor, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Astăzi sunt mândru să le asigur că au susținerea completă a SUA”, a declarat Biden într-un discurs susținut la Casa Albă, alături de premierul suedez Magdalena Andersson și președintele finlandez Sauli Niinisto, a două zi după depunerea oficială a cererilor de aderare la Alianța Nord-Atlantică depuse de cele două țări.

Președintele american a spus, în grădina de trandafiri a Casei Albe, că SUA vor lucra cu cele două țări nordice pentru „a face față oricărei agresiuni” de care ar putea fi vizate în timpul procedurii de aderare. Invitându-i pe cei doi lideri la Washington a doua zi după depunerea cererilor oficiale de aderare, SUA își arată încă o dată nerăbdarea de a asista la extinderea Alianței, comentează AFP.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă marea majoritate a țărilor membre NATO împărtășesc acest entuziasm, Turcia a amenințat că va bloca procesul. Președintele finlandez Sauli Niinisto a dat asigurări că este „gata să discute” cu Ankara despre toate „îngrijorările sale”. „Condamnăm terorismul sub toate formele sale”, a adăugat el, în contextul în care autoritățile turce le reproșează celor două țări că adăpostesc „teroriști” din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Premierul suedez Magdalena Andersson a declarat la rândul său că un „dialog” este în curs cu Turcia pentru „a rezolva” aceste probleme. SUA s-au arătat până acum optimiste în privința capacității lor de a depăși acest obstacol, în timp ce pe plan național ratificarea unei extinderi a NATO ar urma să fie o formalitate.

Joe Biden a anunțat că a notificat Congresul american, unde subiectul face obiectul unui rar consens dincolo de disputele partizane, pentru ca acesta să aprobe „cât mai rapid posibil” candidaturile Finlandei și Suediei. „Când noi membri se alătură NATO, nu este o amenințare pentru nicio țară. Niciodată nu a fost. Obiectivul NATO este de a se apăra de agresiuni”, a spus președintele american.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...