marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATESuedia | Continuă cazurile de refugiați ucraineni agresați. Doi copii au fost...

Suedia | Continuă cazurile de refugiați ucraineni agresați. Doi copii au fost bătuți de o bandă de bărbați care vorbeau araba: Plângem deja pentru țara noastră. Nu am venit aici să vă luăm locurile de muncă sau casele

O bandă de arabi a fost responsabilă pentru abuzarea recentă a doi copii refugiați ucraineni, în Suedia, potrivit rapoartelor mamei victimelor și ale poliției.

Atacul a avut loc în orașul Ronneby din sudul comitatului Blekinge din Suedia. Băieții ucraineni jucau fotbal când au fost abordați de gașcă. Unul dintre membrii găștii a strigat la ei să plece acasă, în Ucraina, a informat postul de știri suedez Nyheter Idag.

Gașca era formată din 12 membri care au venit la fața locului și au început să provoace scandal.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ei vorbeau arabă. Fac și eu puțin, așa că am înțeles ce au spus. Au început să strige: ‘Bate-i pe ucraineni, bat-i pe ucraineni’”, a spus unul dintre copiii refugiați din Ucraina.

„Am încercat să explic că nu vrem probleme și că vrem doar să ne jucăm. Nu le păsa. În schimb, au început să strige la noi că ar trebui să ne întoarcem în Ucraina”, a adăugat el.

Cei doi frați, de 12 și 17 ani, ar fi fost atacați de arabi. Aceștia spun că au fost bătuți cu curele, amenințați cu un cuțit, împinși și loviți cu pumnii, astfel că cel mic s-a ales cu nasul spart în timpul atacului.

Mama, în timp ce vorbea cu presa suedeză despre incident, a spus:

„Plângem deja pentru țara noastră, pentru soldații noștri și pentru oamenii noștri care au fost lăsați în urmă. Nu am avut o viață ușoară și știm că suntem doar oaspeți aici, în Suedia”, a spus femeia.

„Nu am venit aici să vă luăm locurile de muncă sau casele. Cei mai mulți dintre noi au deja un bilet dus-întors acasă; pur și simplu nu știm când îl putem folosi.

Practic, suntem doar părinți și copii care încearcă să supraviețuiască. Singurul lucru pe care îl căutăm este protecția”, a mai precizat ea.

Europarlamentarul democrat suedez Charlie Weimers a scris și pe Twitter despre incident, condamnând atacul împotriva celor doi băieți ucraineni.

Incidentul nu este primul atac împotriva refugiaților ucraineni. Cu câteva săptămâni înainte, femeilor refugiate ucrainene li s-a spus să se îmbrace mai conservator pentru a nu provoca bărbații musulmani.

„Am venit în Suedia pentru a fi în siguranță și asta se întâmplă. Ne-am gândit că vom fi în siguranță aici. Acum, vrem să ne mutăm de aici, dar unde să mergem?” a întrebat o femeie ucraineană refugiată la acea vreme.

„Așa ar trebui să se întâmple? Că nu trebuie să îndrăznești să ieși după șapte seara pentru că ți-e frică să nu fii bătut. Nu am fost speriată când am plecat din Ucraina, dar acum sunt”, a adăugat ea, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate