ACTUALITATEAutoritățile impun restricții, fără să cunoască populația exactă a Bucureștiului. Președintele Iohannis:...

Autoritățile impun restricții, fără să cunoască populația exactă a Bucureștiului. Președintele Iohannis: Aflu și vă transmit prin Biroul de Presă. Prefectul Capitalei: E undeva pe la 2,8 – 3 milioane de locuitori

Autoritățile intenționează să impună noi și noi restricții, în funcție de incidența numărului de infectări la mia de locuitori dintr-o anumită localitate sau sector, însă nimeni nu știe, de exemplu, ce populație are Bucureștiului.

Întrebat în cadrul conferinței de presă de miercuri, ce populație are Bucureștiul, președintele României, Klaus Iohannis a răspuns sec: O să aflu cu exactitate și vă transmit prin Biroul de Presă.

Nici prefectul Capitalei nu deține informații mai exacte. Prezent în cadrul unei emisiuni TV, prefectul Gheorghe Cojan a recunoscut că „datele oficiale privind populația Bucureștiului sunt de dinainte de 1989”, însă în prezent, aceasta „ar putea fi în jurul a 3 milioane”.

”Populația Bucureștiului, oficial, este de 2,18 milioane. Această populație este dinainte de 1989, drept care nu este reală, să fim conștienți de acest lucru. Sigur, cifra de 4 milioane mi se pare exagerată, dar cred că undeva pe la 2,8 milioane spre 3 milioane are Bucureștiul”, a declarat, miercuri seara, la B1TV, Gheorghe Cojanu.

Acesta a anunțat că în februarie va avea loc un recensământ național și după un an, după ce se adună datele, se va afla care este populația reală.

Nici premierul Ludovic Orban nu are statistici mai exacte  despre populația Bucureștiului.

„Am văzut că sunt niște date că s-a depășit procentul de 1,5. Conform analizei noastre, noi nu luăm în calcul populația de 1.800.000 care e dată de INS, pentru că populația este mult mai mare în București. Noi luăm după datele de la Direcția de Evidența Populației și din datele care le avem populația este populația estimată este la aproximativ 2,2 milioane, ceea ce înseamnă că procentul este de 1,32”, spunea Ludovic Orban în urmă cu o săptămână.

Datele privind numărul de locuitori ai Capitalei sunt  importante deoarece în funcție de acestea se calculează rata incidenței cumulate la mia de locuitori, în funcție de care autoritățile decid dacă impun  anumite restricții.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...