sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATECurtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că e un drept...

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că e un drept al omului ca o persoană să simuleze un avort în altar și să urineze într-o biserică, în fața credincioșilor: e libertate de exprimare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că statul francez i-a încălcat dreptul la liberă exprimare unei femei pe care a condamnat-o la o lună de închisoare și a amendat-o cu 2.000 de euro, după ce aceasta a întrerupt o slujbă catolică la Paris.

Mai precis, în decembrie 2013, Eloise Bouton (foto) a intrat cu sânii goi în biserică în timp unei slujbe dedicate Crăciunului și a simulat avortarea pruncului Iisus. Ea s-a pus în fața altarului și s-a prefăcut că avortează, înainte să urineze în biserică, în fața credincioșilor oripilați. Pentru a se face mai bine înțeleasă, ea a adus niște ficat de vită pentru a-l simboliza pe copilul avortat.

Ca totul să fie complet, Eloise Bouton avea un mic văl albastru, simbol al Maicii Domnului și o „coroană de spini”, precum cea a lui Hristos. Pe corp, Bouton și-a scris „344 salope”, care se traduce a „344-a târfă”, referindu-se la o scrisoare deschisă a 343 de femei din 1971, prin care au recunoscut că au făcut un avort.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Preotul paroh al bisericii „La Madeleine” a depus o plângere împotriva activistei, iar o instanță franceză a condamnat-o la o lună de închisoare și daune de 2.000 de euro pentru parohie. Decizia a fost menținută de către Curtea Supremă a Franței.

Dar, Europa a avut alte idei. Într-o decizie a CEDO, Curtea a afirmat că pedepsind-o pe Bouton, Franța a încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care protejează libertatea de expresie.

CEDO a afirmat că încadrarea ofensei activistei la „exhibiție sexuală” este eronată, deoarece „acțiunea aplicantei, care a căutat să-și exprime convingerile politice, în linie cu cele ale mișcării Femen din partea căreia acționa, trebuie privită ca un „spectacol” care nu se încadrează în acel articol”.

Bomboana de pe colivă: CEDO a ordonat Franței să-i plătească lui Bouton aproape 10.000 de euro, ca daune morale și pentru acoperirea costurilor legale.

Grupul ucrainean Femen, în numele căreia Bouton a oripilat biserica, a sărbătorit decizia, scriind pe internet „Crăciunul este anulat” și „sfânta mamă Eloise a avortat embrionul lui Iisus pe altarul din la Madeleine”.

Interesant, în 2018, CEDO stabilse deja că protestul grupului extremist Pussy Riot din Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova este o formă de libertate de expresie, protejată de Curte.

„Avocatul celor de la Pussy Riot, care lucra pentru fundația Soros, a ajuns, între timp, judecător la CEDO”, a spus Gregor Puppinck, directorul Centrului European pentru Lege și Justiție, comentând cazul.

„Tot în 2018, CEDO a sancționat Lituania pentru că a pedepsit niște reclame considerate blasfemiatoare, care le aveau ca personaje pe Hristos și Maica Domnului” a adăugat el, citat de Fox News.

În același 2018, CEDO nu a considerat că pedepsirea unui lector austriac, care a caracterizat relația profetului Mohammed cu o fată de 9 ani drept pedofilie, ar fi încălcarea dreptului la liberă exprimare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Pussy Riot au cantat o melodie nu s-au usurat in biserica. Daca am sa ajung la CEDO o sa mananc 5 Kg de fasole cu prune. Sa vad ca fuge vreunul din sala sau ma evacueaza.

  2. In Cluj-Napoca au fost cazuri de activiste anarhiste care au intrerupt slujba de duminica la unele biserici facand scandal, urland si batjocorind pe enoriasi. E vorba de persoane apropiate Tinerilor Maniosi care au ocupat si vandalizat acum peste 10 ani o sala de curs din cladirea centrala a UBBului si hotelul Continental (Occupy UBB si Occupy Conti). Aceleasi anarhiste s-au strans in Piata Uniri din Cluj-Napoca in vara lui 2020 cand ANTIFA distrugea strazile in SUA, din fericire au fost putine iar politistii le-au imprastiat rapid. Aveau pancarte cu “nu legalizati transfobia”.

  3. Activismul de stanga e o boala psihica, aceste individe ar trebui inchise la psihiatrie. Feminismul marxist e cea mai violenta forma de misoginism, le-a dresat pe fete sa-si urasca feminitatea si tot ceea ce tine de faptul de a fi femeie si sa doreasca sa fie barbati. Nu mai zic de anarhismul gregar si nihilismul blasfemiator care le-a transformat in animale obsedate de perversiuni sexuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE