ACTUALITATEPreședintele Turciei acuză Suedia și Finlanda că adăpostesc persoane care au legături...

Președintele Turciei acuză Suedia și Finlanda că adăpostesc persoane care au legături cu grupări teroriste: Ankara va aproba candidatura Suediei la NATO, dacă returnează teroriștii

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că Suedia și Finlanda nu ar trebui să se aștepte să li se aprobe cererea de aderare la NATO, dacă nu va returna Turciei „teroriștii” pe care îi găzduiesc, relatează agenția Reuters, citată de The Guardian.

Cele două state, Suedia și Finlanda, și-au depus candidaturile la NATO, miercuri, 18 mai.

Erdoğan a răbufnit și spune că cele două țări, care vor acum protecție sporită, după ce Ucraina a fost atacată de Rusia, adăpostește, de fapt,  persoane despre care  au legături cu grupuri pe care le consideră teroriste, inclusiv cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și cu adepții lui Fethullah Gulen. Cel din urmă este acuzat de Turcia de organizarea unei tentative de lovitură de stat în 2016.

„Deci nu dați înapoi teroriștii, dar ne cereți să deveniți membri NATO? NATO este o entitate pentru securitate, o organizație pentru securitate. Prin urmare, nu putem spune „da” acestei organizații de securitate, fiind privați de securitate”, s-a exprimat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, citat de sursa menționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  

Suedia și Finlanda nu au aprobat o cerere a Turciei de repatrierea a 33 de persoane, lucru care l-a nemulțumit pe liderul de la Ankara. Consiliul NATO, alcătuit din reprezentanți ai celor 30 de state membre ale alianței militare, trebuie acum să decidă asupra acestor cereri.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Finlanda și Suedia au dorit să rămână „neafiliate” militar, însă, și-au schimbat radical opțiunea, după ce Rusia a răspuns Uniunii Europene la fiecare sancțiune economică impusă din cauza atacurilor lansate către Ucraina.

 

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate