ACTUALITATEParlamentul Finlandei a votat în proporție de peste 95% aderarea la NATO,...

Parlamentul Finlandei a votat în proporție de peste 95% aderarea la NATO, în contextul războiului din Ucraina

Parlamentul de la Helsinki a votat marți, cu o majoritate de peste 95%, în favoarea aderării Finlandei la NATO, ceea ce permite trimiterea candidaturii oficiale a țării nordice la sediul Alianței Nord-Atlantice, transmit AFP și DPA, citate de Agerpres.

În ultimul timp au avut loc dezbateri intense despre aderarea Finlandei și Suediei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), finalizate cu intenția clară a celor două state de a adera la alianța militară.

La finalul săptămânii trecute, președintele finlandez Sauli Niinistö și premierul Sanna Marin au anunțat că Finlanda va solicita aderarea la NATO „fără întârziere”. Niinistö trebuie acum să semneze cererea de aderare înainte ca documentul să poată fi predat, împreună cu o solicitarea similară din partea Suediei, la cartierul general al NATO de la Bruxelles. Cererea Suediei a fost deja semnată marți dimineață de către ministrul de externe suedez Ann Linde.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul Geografie elementară de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că extinderea NATO către Finlanda și Suedia nu este o problemă pentru Rusia, cu excepția cazului în care ea va include și desfășurarea de trupe străine pe teritoriul acestor țări.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Rusia nu are probleme cu aceste țări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o amenințare”, a declarat liderul rus, în cadrul summit-ului Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că Suedia și Finlanda nu ar trebui să se deranjeze să trimită delegații la Ankara pentru a convinge Turcia să nu se opună cererii lor de a adera la NATO.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Erdogan a afirmat din nou într-o conferință de presă că Turcia nu va aproba cererile lor de a se alătura Alianței Nord-Atlantice, catalogând Suedia drept un „cuib” pentru organizații teroriste și adăugând că în parlamentul de la Stockholm există teroriști.

Turcia acuză Suedia și Finlanda că oferă refugiu unor persoane pe care Ankara le cataloghează ca având legături cu organizații teroriste ca de exemplu Partidul Muncitorilor din Kurdistan și susținătorii clericului Fethullah Gulen care trăiește în Statele Unite.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...