miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEParlamentul Finlandei a votat în proporție de peste 95% aderarea la NATO,...

Parlamentul Finlandei a votat în proporție de peste 95% aderarea la NATO, în contextul războiului din Ucraina

Parlamentul de la Helsinki a votat marți, cu o majoritate de peste 95%, în favoarea aderării Finlandei la NATO, ceea ce permite trimiterea candidaturii oficiale a țării nordice la sediul Alianței Nord-Atlantice, transmit AFP și DPA, citate de Agerpres.

În ultimul timp au avut loc dezbateri intense despre aderarea Finlandei și Suediei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), finalizate cu intenția clară a celor două state de a adera la alianța militară.

La finalul săptămânii trecute, președintele finlandez Sauli Niinistö și premierul Sanna Marin au anunțat că Finlanda va solicita aderarea la NATO „fără întârziere”. Niinistö trebuie acum să semneze cererea de aderare înainte ca documentul să poată fi predat, împreună cu o solicitarea similară din partea Suediei, la cartierul general al NATO de la Bruxelles. Cererea Suediei a fost deja semnată marți dimineață de către ministrul de externe suedez Ann Linde.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul Geografie elementară de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că extinderea NATO către Finlanda și Suedia nu este o problemă pentru Rusia, cu excepția cazului în care ea va include și desfășurarea de trupe străine pe teritoriul acestor țări.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Rusia nu are probleme cu aceste țări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o amenințare”, a declarat liderul rus, în cadrul summit-ului Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că Suedia și Finlanda nu ar trebui să se deranjeze să trimită delegații la Ankara pentru a convinge Turcia să nu se opună cererii lor de a adera la NATO.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Erdogan a afirmat din nou într-o conferință de presă că Turcia nu va aproba cererile lor de a se alătura Alianței Nord-Atlantice, catalogând Suedia drept un „cuib” pentru organizații teroriste și adăugând că în parlamentul de la Stockholm există teroriști.

Turcia acuză Suedia și Finlanda că oferă refugiu unor persoane pe care Ankara le cataloghează ca având legături cu organizații teroriste ca de exemplu Partidul Muncitorilor din Kurdistan și susținătorii clericului Fethullah Gulen care trăiește în Statele Unite.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE