duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEProf. Ioan-Aurel Pop deplânge că nu se fac filme despre suferințele românilor...

Prof. Ioan-Aurel Pop deplânge că nu se fac filme despre suferințele românilor din Ardeal: Din punct de vedere al mediului internațional, nu dă bine să discuți despre suferințele unui popor alb, creștin și conservator

Profesorul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a deplâns faptul că nu se fac filme despre suferințele românilor din Ardeal din secolele trecute, afirmând că „mediul internațional” nu permite realizarea unor astfel de pelicule.

„Din punct de vedere al mediului internațional, nu dă bine să discuți despre suferința unui fragment din poporul român – poporul român din Transilvania – care este mai este și alb la culoare, mai este și creștin și conservator și care astăzi este acuzat de toate relele pământului”, a spus el în cadrul unui dialog cu Mihai Neamțu, de la Radio România Cultural.

În ceea ce privește fenomenul recent de „a îngenunchea” în memoria victimelor rasismului din trecut sau de a-și cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat acum sute de ani, președintele Academiei a fost fără echivoc.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„A ne cere scuze, noi contemporanii, pentru greșelile făcute în trecut, mi se pare lipsit de demnitate. Nu recomand nimănui. Eu nu port nici măcar vina părinților și a bunicilor, dar să mă încarc pentru că niște înaintași de-ai mei, de-ai Europei, au avut sclavi, mi se pare a împinge lucrurile la nivelul absurdului”, a explicat istoricul clujean.

În ceea ce privește naționalismul său, profesorul Pop a spus că mereu s-a exprimat cu dragoste pentru români și niciodată nu a atacat pe alții.

„În niciun discurs al meu, fie scris fie vorbit, nu am atacat un alt popor. Am exprimat dragostea pentru națiunea mea, cuvântul patrie înseamnă iubire. Când folosesc cuvântul „român”, mă gândesc cu iubire la neamul meu, așa cum ar trebui să gândească orice membru al unui alt popor. Continui să cred că dacă nu-ți iubești propriul popor, nu ai cum să iubești umanitatea”, a mai zis Ioan-Aurel Pop.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE