marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEVladimir Putin, despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO: Rusia nu are...

Vladimir Putin, despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO: Rusia nu are probleme cu aceste țări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o amenințare

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că extinderea NATO către Finlanda și Suedia nu este o problemă pentru Rusia, cu excepția cazului în care ea va include și desfășurarea de trupe străine pe teritoriul acestor țări, transmit agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.

„Rusia nu are probleme cu aceste țări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o amenințare”, a declarat liderul rus, în cadrul summit-ului Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Totuși, Putin a atras atenția în continuare că dacă această extindere a NATO va fi însoțită de amplasarea de infrastructuri militare pe teritoriul Finlandei și al Suediei, atunci Rusia va fi nevoită să reacționeze: „Desfășurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor țări va antrena evident un răspuns” din partea Federației Ruse, a indicat acesta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vladimir Putin a mai subliniat că Rusia trebuie să fie atentă la ceea ce a descris drept „planurile alianței militare conduse de SUA de a-și spori influența globală”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Oficialii Suediei și cei ai Finlandei au declarat săptămâna trecută că „a sosit timpul” să adere la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a avut deja o poziție oficială după ce cele două state susțin că vor adera în mod oficial la NATO. El a transmis că, de fapt, extinderea alianței este o „confruntare”, nicidecum o metodă prin care să se instaureze pacea în Europa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Alianța este mai mult un instrument de confruntare. Aceasta nu este o alianță care oferă pace și stabilitate, iar extinderea în continuare a alianței, desigur, nu va duce la mai multă stabilitate pe continentul european”, a declarat Peskov, potrivit sursei citate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE