ACTUALITATEVladimir Putin, despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO: Rusia nu are...

Vladimir Putin, despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO: Rusia nu are probleme cu aceste țări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o amenințare

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că extinderea NATO către Finlanda și Suedia nu este o problemă pentru Rusia, cu excepția cazului în care ea va include și desfășurarea de trupe străine pe teritoriul acestor țări, transmit agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.

„Rusia nu are probleme cu aceste țări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o amenințare”, a declarat liderul rus, în cadrul summit-ului Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Totuși, Putin a atras atenția în continuare că dacă această extindere a NATO va fi însoțită de amplasarea de infrastructuri militare pe teritoriul Finlandei și al Suediei, atunci Rusia va fi nevoită să reacționeze: „Desfășurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor țări va antrena evident un răspuns” din partea Federației Ruse, a indicat acesta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vladimir Putin a mai subliniat că Rusia trebuie să fie atentă la ceea ce a descris drept „planurile alianței militare conduse de SUA de a-și spori influența globală”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Oficialii Suediei și cei ai Finlandei au declarat săptămâna trecută că „a sosit timpul” să adere la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a avut deja o poziție oficială după ce cele două state susțin că vor adera în mod oficial la NATO. El a transmis că, de fapt, extinderea alianței este o „confruntare”, nicidecum o metodă prin care să se instaureze pacea în Europa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Alianța este mai mult un instrument de confruntare. Aceasta nu este o alianță care oferă pace și stabilitate, iar extinderea în continuare a alianței, desigur, nu va duce la mai multă stabilitate pe continentul european”, a declarat Peskov, potrivit sursei citate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...