marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEKlaus Iohannis cere creșterea prezenței NATO în România, într-o întâlnire cu ministrul...

Klaus Iohannis cere creșterea prezenței NATO în România, într-o întâlnire cu ministrul turc al Apărării

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul Apărării al Turciei, Hulusi Akar, prilej cu care a subliniat necesitatea implementării cât mai rapide a ultimelor măsuri de creştere a prezenţei aliate în România, dar şi pe întregul Flanc Estic al NATO, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, pe agenda discuţiilor s-au aflat subiecte referitoare la Parteneriatul Strategic dintre România şi Turcia şi perspectivele de dezvoltare a acestuia, cu accent pe componenta de securitate şi apărare, agenda NATO în contextul Summitului de la Madrid, precum şi situaţia de securitate din regiunea Mării Negre.

„Președintele României a apreciat rezultatele foarte bune ale cooperării dintre țara noastră și Turcia în domeniul apărării în format bilateral, regional și în cadru aliat, cu accent pe participarea în comun la exerciții multinaționale și misiuni sub egidele NATO, UE, ONU și OSCE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, deChristopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a mulțumit Turciei pentru contribuția la măsurile de apărare și descurajare de pe Flancul Estic și la structurile aliate din România. În context, Președintele României a subliniat necesitatea implementării cât mai rapide a ultimelor măsuri privind creșterea prezenței aliate în țara noastră și pe întregul Flanc Estic, de la Marea Neagră la Marea Baltică, inclusiv Grupul de Luptă de pe teritoriul României”, scrie în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

S-a discutat și despre actuala criză energetică, președintele României apreciind cooperarea cu Turcia pentru limitarea efectelor acesteia. Totodată, Iohannis a evidențiat importanța sprijinirii Republicii Moldova în plan politic și economic, pentru gestionarea refugiaților ucraineni, dar și în cazul unei eventuale noi crize energetice.

„În pregătirea Summitului NATO de la Madrid, Președintele României a accentuat importanța obținerii unor rezultate substanțiale care să vizeze următorii ani și care să constituie baza procesului de adaptare a Alianței la noile provocări de securitate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În acest context, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat necesitatea ca Noul Concept Strategic să reflecte cu acuratețe noua realitate în planul securității și să răspundă adecvat situației grave de securitate create în regiunea Mării Negre, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”, se precizează, în comunicat.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. seful lui, erdogan, cat si putin, ce parere au? parca eru prieteni, sau turcii joaca la 7 capete? ii mananca in fund si nu dau importanta profetiilor despre turcia

  2. În toate tratatele de supunere față de Poartă se spunea limpede că otomanii nu aveau voie să ridice nici măcar o moschee darămite să țină oști. Azi un sas cheamă și turci în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate