ACTUALITATEVIDEO | Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei: aeroporturi și infrastructură militară,...

VIDEO | Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei: aeroporturi și infrastructură militară, bombardate, după ce Putin a ordonat o „operațiune specială”

Forțele armate ale Federației Ruse au bombardat, în această noapte, mai multe ținte de pe teritoriul Ucrainei, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat la televizor că a ordonat începutul unei „operațiuni speciale” în Donbass.

Mai mult, el le-a ordonat militarilor ucraineni să nu opună rezistență. În discursul său, președintele Putin a zis că nu are niciun plan să ocupe Ucraina, ci să o „demilitarizeze și denazifice”.

Aproape imediat, au început atacurile asupra țintelor militare ucrainene, scrie BBC. Vehicule militare rusești au trecut granița cu Ucraina, dinspre nord, sud și est, inclusiv Belarus, precizează sursa citată.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În replică, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a denunțat invazia și a precizat că legea marțială este în vigoare pe teritoriul țării.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Fără panică. Suntem puternici. Suntem gata pentru orice. Îi vom învinge pe toți pentru că suntem Ucraina”, a spus Zelensky.

Primele lovituri ale Rusiei au țintit infrastructura militară și a unitățile de grăniceri ale Ucrainei, potrivit președintelui de la Kiev. Apoi, forțele ucrainene au spus că vehiculele militare rusești au trecut granița la Harkov în nord, Luhansk în est, Crimeea anexată de Rusia în sud și, de asemenea, din Belarus.

Armata ucraineană a declarat că aeroportul internațional Borispil din Kiev se numără printre o serie de aerodromuri care au fost bombardate, alături de cartierele generale militare și depozitele din marile orașe Kiev, Dnipro, Harkiv și Mariupol.

Zelensky a spus că Rusia a poziționat aproape 200.000 de soldați și mii de vehicule de luptă la granițele Ucrainei.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că a distrus toată infrastuctura militară a bazelor forțelor aeriene ucrainene și că trupele de la graniță nu au opus rezistență.

Mișcarea rusă vine după ce acum două zile, Putin a anunțat că trimite trupe în Donbass pentru „menținerea păcii”, în urma recunoașterii independenței celor două regiuni separatiste.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Dumnezeu și- a încordat dreapta ca să facă niște ORDINE, in dezordinea provocată de satanisti.
    Asta o spun previziunile unor sfinți părinți, care atribuie Rusiei o lucrare a lui Dumnezeu în lumea deraiată de la Legea Divină.

  2. Scopul său (operațiuni speciale rusești. – N.red.) este de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani

    Republicile Populare Donbass s-au adresat Rusiei cu o cerere de ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, Partea 7 din Carta ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie ratificate de Adunarea Federală și a asistenței reciproce cu DNR și LNR .Rusia a decis sa ii AJUTE deoarece UKRAINA nu mai este condusa de la Kiev ci este condusa de Rockefeller la fel ca si in cazul ROMANIEI. Doar ca pe noi nu mai are cine sa ne Ajute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate