marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATECornel Nistorescu despre închiderea Gazetei: O execuție. A fost sacrificată ca un...

Cornel Nistorescu despre închiderea Gazetei: O execuție. A fost sacrificată ca un animal care nu mai produce bani. Ca la elvețieni

Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie că închiderea ediției tipărite a Gazetei Sporturilor, după 99 de ani de apariție, a fost ca „o execuție”.

Directorul Cotidianului spune că elvețienii de la Ringier au aplicat aceeași schemă ca și-n cazul Evenimentului Zilei: preluarea unui ziar de succes și apoi închiderea.

„A murit și Gazeta sporturilor într-un moment în care nimeni nu se aștepta. Sigur, redacția nu. Gazeta sporturilor pe hîrtie a dispărut ca într-o execuție, ca după o decizie de decapitare, cu puțin timp înainte de a sărbători 100 de ani de la apariție. Mie îmi plăcea mai ales pentru că era o publicație scrisă inteligent, cum nu mai sunt. Ce păcat!
Gazeta sporturilor a murit pe mîna elvețienilor. Altfel spus, contabil, și a fost sacrificată ca un animal care nu mai produce bani. Ca la elvețieni, fără regrete, fără legătură cu memoria, fără compasiune pentru jurnaliști. O decizie de tip ghilotină care, pentru toți cei care scriu, marchează o dezamăgire cumplită.

Am trăit și eu experiența elvețiană, cu promisiunile mieroase și cu execuțiile nemiloase. Am avut noroc și fler pentru că am plecat înainte de a mă confrunta cu deciziile lor cinice. Sfîrșitul Evenimentului zilei a venit tot de la elvețieni. L-au tăiat pentru că nu mai făcea bani, deși, cînd l-au preluat, aveau una dintre cele mai rentabile publicații din România pe care o cumpăraseră la sugestia cuiva și pe care au dat multe milioane de euro. Cei de la GSP ar fi trebuit să învețe ceva din traseul parcurs de EVZ și, în același timp, să înțeleagă că se îndreaptă și ei pe același drum. Ediția tipărită a GSP nu mai avea scăpare. De ce? Pentru că elvețienii nu fac pomeni și nu iubesc binefacerile”, a scris Nistorescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. bine i-au facut, un jeg de ziar pe care oricum nu il cumpara nimeni. Pe cand inchid si mizeria de site pornografic gsp.ro? Daca e asa profitabil de ce nu face nistorescu un ziar tiparit, romanesc?

  2. „„[…] Cei de la GSP ar fi trebuit să învețe ceva din traseul parcurs de EVZ și, în același timp, să înțeleagă că se îndreaptă și ei pe același drum. Ediția tipărită a GSP nu mai avea scăpare. De ce? Pentru că elvețienii nu fac pomeni și nu iubesc binefacerile”, a scris Nistorescu.”

    Aiurea! Au trecut ei prin școala RSR – și tot degeaba! (Nu-i așa, d-lor Nistorescu, Ioanițoaia et all ? Că Tolontan-îi boboc …)

    Și nici teoria „post-’89” nu se lipește de dânșii! „Economia de piață merge pe eficiență economică, d-lor! Nu pe sentimente!” NU ?!?

    Nici pe-asta n-au reținut-o!

    ESCROCI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate