ACTUALITATEFOTO | Rusia a publicat o listă cu „mercenari străini“ din Ucraina....

FOTO | Rusia a publicat o listă cu „mercenari străini“ din Ucraina. România, pe locul 2, după Polonia. 102 dintre cei 504 combatanți români ar fi fost uciși

Armata rusă anunță vineri că aproape 7.000 de „mercenari străini“ – din 64 de țări – au venit în Ucraina de la începutul războiului și că i-a ucis pe aproape 2.000 dintre aceștia, relatează AFP.

„Listele noastre, la 17 iunie, conțin mercenari și specialiști în armament în total din 64 de țări. De la începutul operațiunii militare speciale, 6.956 au venit în Ucraina, 1.956 au fost eliminați deja, iar 1.779 au plecat înapoi“, anunță într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Polonia este „liderul absolut“ al țărilor europene, în privința combatanților în Ucraina, urmată de România și Marea Britanie, precizează ministerul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministerul publică în comunicat un tabel cu numărul combatanților străini veniți în Ucraina, clasați pe naționalități și în funcție de pierderi, potrivit armatei ruse.

Ministerul dă asigurări că 59 de „mercenari“ francezi, dintr-un total de 183 veniți să lupte în Ucraina, au fost uciși de la începutul ofensivei ruse.

Moscova arată în acest tabel că a ucis 102 dintre cei 504 combatanți români din Ucraina, potrivit armatei ruse.

Țările care au înregistrat cele mai mari pierderi de „mercenari“ în Ucraina, potrivit Moscovei, sunt Polonia – 378 de morți, Statele Unite – 214 morți, Canada – 162 de morți și Georgia – 120 de morți.

De la lansarea invaziei Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin, la 24 februarie, mii de voluntari străini – în principal europeni – au venit în Ucraina pentru a ajuta forțele Kievului.

Rusia îi prezintă pe acești combatanți drept „mercenari“ – un termen peiorativ, care sugerează că sunt motivați de bani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Separatiști proruși i-au condamnat la moarte pe trei dintre aceștia – doi britanici și un marocan.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ucraina și aliații săi din Occident subliniază că, dacă există mercenari pe front, aceștia se află în tabăra rusă – prin prezența unor elemente din cadrul grupului paramilitar Wagner, ai cărui membri au fost desfășurați în Siria, Libia și Mali, conform News.ro.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Pe-ai lor nu le spun nici rudelor, pe-ai altora le știu numărul exact. Nu face MAE un demers ca să ne spună stimabilii și numele lor mic, să-i pomenim ca luptători anticomuniști?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...