vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEFapta bună nu rămâne nepedepsită | Diplomații ucraineni s-au alăturat unei scrisori...

Fapta bună nu rămâne nepedepsită | Diplomații ucraineni s-au alăturat unei scrisori a 46 de ambasadori în care se critică poziția conducerii conservatoare de la Varșovia cu privire la drepturile LGBTQ+. Polonia a primit peste 4 milioane de refugiați din Ucraina

În ciuda faptului că Polonia a trimis Ucrainei peste 200 de tancuri și a primit milioane de refugiați, diplomații ucraineni s-au alăturat unei scrisori în care se critică poziția Poloniei cu privire la drepturile LGBT.

Într-un act de imixtiune în politica internă poloneză, 46 de ambasadori și diplomați acreditați în Polonia au semnat o scrisoare prin care cer eforturi comune pentru combaterea discriminării persoanelor LGBTQI+ și solicită ca drepturile acestora să fie respectate în Polonia.

Controversata scrisoare a fost redactată cu ocazia Lunii Mândriei, sărbătorită de activiștii LGBTQI+. A fost întocmită de ambasadorul SUA Mark Brzezinski și semnată de ambasadorii majorității statelor UE, precum și de Regatul Unit, Norvegia, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Israel, Mexic, Chile, Argentina și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, inclusiv UE și ICNUR. Ucraina a semnat, de asemenea, scrisoarea, în ciuda faptului că Polonia a trimis țării ajutoare militare consistente și a primit milioane de refugiați.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Scrisoarea, care afirmă că persoanele LGBTQI+ se confruntă în Polonia cu probleme și provocări cu care nu se confruntă în alte țări, marchează o altă intervenție a diplomaților străini în această problemă, la fel ca și marșurile pentru egalitate organizate în mai multe orașe poloneze și la care ambasadorii au participat. Scrisoarea critică indirect autoritățile poloneze, cerându-le să acorde persoanelor LGBT protecție împotriva violenței și discriminării și să asigure egalitatea în drepturi.

Apelul pentru egalitate în drepturi pare a fi o critică indirectă la adresa constituției poloneze, care stabilește că instituția căsătoriei este definită ca fiind între un bărbat și o femeie, așa cum este și în Ungaria. Acest lucru este contestat aprig de activiștii LGBT ca exemplu de așa-numită „discriminare”.

Apelul pentru nediscriminare în educație, prezent și în scrisoare, este de asemenea foarte controversat. Acest lucru ar însemna să existe educație sexuală LGBT în sala de clasă, ceea ce contravine prevederilor constituției poloneze privind drepturile părinților de a-și educa copiii în conformitate cu credințele și valorile lor.

Brzezinski a publicat și o înregistrare cu alți diplomați pe contul său de Twitter. Acolo, diplomații declară că susțin marșurile pentru egalitate din 2012 și leagă ferm drepturile LGBTQI+ cu noțiunea de drepturi ale omului.

Dreptul de a fi respectat și de a putea trăi în conformitate cu valorile cuiva este consacrat în constituția poloneză. Totuși, acest lucru nu se traduce prin faptul că persoanele LGBTQI au drepturi și privilegii speciale de care alții nu se bucură sau care sunt limitate prin constituție la partenerii de sex opus.

Susținătorii guvernului indică faptul că o astfel de acțiune diplomatică lipsește foarte mult în domenii cheie, cum ar fi în ceea ce privește războiul din Ucraina, unde Germania și alte națiuni au ezitat să ofere ajutor militar, potrivit Remix News.

Polonia a primit peste 4 milioane de refugiați ucraineni

Polonia a primit peste 4 milioane de refugiați care au fugit de războiul din Ucraina începând din 24 februarie, a anunțat duminică poliția de frontieră poloneză, relatează dpa.

Sâmbătă, în Polonia au intrat în jur de 24.900 de refugiați din Ucraina, comparativ cu 24.700 în ziua precedentă.

În același timp, aproximativ 2 milioane de persoane au trecut din Polonia în Ucraina începând de la 24 februarie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele polonez Andrzej Duda a semnat în martie o lege privind asistența pentru refugiații care vin din Ucraina. În virtutea noului act normativ, persoanele respective beneficiază de ședere legală în Polonia și au acces la educație, la asistență medicală și beneficii sociale.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ucraina avea o populație de peste 44 de milioane de locuitori înaintea începerii invaziei ruse, conform Agerpres.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate