miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATENegocieri Ucraina - Rusia: Zelenski și Putin s-ar putea întâlni. Moscova anunță...

Negocieri Ucraina – Rusia: Zelenski și Putin s-ar putea întâlni. Moscova anunță reducerea activității militare înspre Kiev și Cernigov, „pentru a crește gradul de încredere”

Președinții celor două state beligerante, Rusia și Ucraina, s-ar putea întâlni, admite trimisul lui Vladimir Putin la negocierile de la Instanbul, Vladimir Medinsky, conform agenției TASS.

Este prima oară când partea rusă admite că o întâlnire la cel mai înalt nivel ar putea avea loc, după ce cererile președintelui Zelenski de acest fel au fost respinse până acum de Moscova.

„După întâlnirea semnificativă de azi, ne-am înțeles și am sugerat o soluție, în care o întâlnire între șefii de stat este posibilă concomitent cu inițierea tratatului (dintre cele două țări) între miniștrii de externe, deoarece în timpul acestei parafări și luarea în considerare a detaliilor tratatului, va fi posibil să se discute diferite nuanțe și detalii politice”, a zis Medinsky după întâlnirea de marți de la Instanbul.

„Așadar, dacă munca asupra tratatului și asupra compromisului necesar merge cu rapiditate, atunci posibilitatea păcii va fi mult mai aproape”, a adăugat oficialul rus.

Anterior, partea rusă afirma că o întâlnire la nivelul cel mai înalt ar fi fost posibilă ar doar după ce un tratat ar fi fost acceptat și semnat de cele două țări.

Tot în acest context, Ministrul Apărării de la Moscova a anunțat reducerea operațiilor militare în zonele Kiev și Cernigov, informează Unimedia.

„În legătură cu faptul că, negocierile privind acordul de neutralitate și al statutului non-nuclear, dar și garanții de securitate pentru Ucraina, devin practice, ministerul Apărării, pentru a crește gradul de încredere și pentru crearea condițiilor necesare de a desfășura următoarele negocieri și pentru a atinge scopul final sus numit, a decis să se reducă activitatea militară în direcția Kiev și Cernigov”, a afirmat Ministrul Apărării Rus, Serghei Șoigu.

Roman Abramovici, de la posibil otrăvit la parte în negocierile ucraino-rusești

Milionarul rus Roman Abramovici este parte activă în negocierile dintre cele două părți, a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

„Roman Abramovici este implicat în asigurarea anumitor contacte între părțile rusă și ucraineană. Nu este un membru oficial al delegației, dar oricum este prezent la Instanbul din partea noastră”, a spus Peskov, amintind și că partea ucraineană și-a dat acordul pentru prezența patronului lui Chelsea Londra.

Recent, în presă apăruseră speculații conform cărora Abramovici ar fi fost otrăvit după ce a luat parte la negocierile dintre Rusia și Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE