joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEIohannis, Macron, Scholz și Draghi, în vizită în Ucraina | VIDEO

Iohannis, Macron, Scholz și Draghi, în vizită în Ucraina | VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, este într-o vizită oficială în Ucraina, alături de liderii din Franța, Germania și Italia.

Cei patru au vizitat joi dimineaţă Irpin, unul dintre oraşele de la periferia Kievului, devenit un simbol al distrugerilor şi atrocităţilor comise în timpul ocupării regiunii de către armata rusă în martie, transmite AFP.
Liderii au fost conduşi de militari ucraineni înarmaţi, înconjuraţi de un puternic dispozitiv de securitate şi de o mulţime de jurnalişti.

Ca şi alţi lideri străini care au venit la Kiev înaintea lor, Macron, Scholz, Draghi şi Iohannis s-au plimbat pe străzile din Irpin, unde urmele bombardamentelor sunt omniprezente.

Oficialii i-au pus întrebări ghidului lor cu privire la întoarcerea locuitorilor în oraş şi la lucrările de reconstrucţie planificate, înainte de a viziona câteva minute de înregistrare video cu Irpin în urmă cu trei luni, la apogeul luptelor.

Pe pereţii unei clădiri distruse era scris „Make Europe Not War” („Faceţi Europa, nu război”). O inscripţie pe care Macron a văzut-o şi a comentat: „Este un mesaj corect (…) este foarte emoţionant să vezi asta”.

„Nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat și distrugerile oribile pe care le-am văzut astăzi în Irpin. Îmi reînnoiesc ferm apelul pentru ca toți autorii ruși să fie trași la răspundere de justiția penală internațională, pe care România o susține pe deplin”, a transmis Iohannis pe Twitter, după vizita la Irpin.

„Vom vizita un loc în care a avut loc un masacru de război, iar apoi vom purta discuţiile prevăzute cu preşedintele Zelenski. Adresez un mesaj de unitate europeană poporului ucrainean, de susţinere, atât în prezent, cât şi în viitor, săptămânile următoare vor fi săptămâni dificile”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit postului BFMTV.

La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a evidenţiat importanţa continuării oferii de asistenţă Ucrainei, în conflictul cu Rusia. „Este important, în contextul în care ajung la Kiev liderii a trei ţări mari, care sunt fondatoare ale comunităţii economice europene, să arătăm susţinere pentru cetăţenii Ucrainei în aceast situaţie cu totul specială”, a afirmat Olaf Scholz, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Nu vrem să arătăm doar solidaritate, ci şi să ne asigurăm că ajutorul pe care îl organizăm, financiar, umanitar, dar şi în materie de armament, să poată continua. Vom continua susţinerea cât va fi necesar pentru lupta de independenţă a Ucrainei”, a subliniat Olaf Scholz.

„Lumea este de partea dumneavoastră”, a declarat premierul Italiei, Mario Draghi, cu ocazia discuţiilor cu localnici, în Irpin, potrivit agenţiei ANSA.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. 🙂

  „La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a evidenţiat importanţa continuării oferii de asistenţă Ucrainei, în conflictul cu Rusia. „Este important, în contextul în care ajung la Kiev liderii a TREI ȚĂRI MARI, care sunt fondatoare ale comunităţii economice europene, să arătăm susţinere pentru cetăţenii Ucrainei în aceast situaţie cu totul specială”, a afirmat Olaf Scholz, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.”

  R3Media are și umor (involuntar ?)!

  A spus Scholz asta, în prezența Înălțimii Sale (pun intended!) Klaus W. Johannis, al patrulea mușchetar, singurul profesionist ? 🙂

  • 🙂

   Exact la fel a interpretat și Sputnik formula „3+1” – „cei trei mușchetari, plus D’Artagnan” (care-i și întrece! 🙂 ) Ori, altfel spus: „Căci cei din urmă vor fi cei dintâi!” 🙂

   „Vizita celor ”trei mari” ai UE, împreună, la Kiev a fost una ”aproape” publică. Deși oficial nu fuseseră date informații cu privire la ziua în care liderii Franței, Germaniei și Italiei vor ajunge la Kiev, neoficial presa cunoștea în linii mari aceste detalii.

   BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Secretul cel mai bine păstrat a fost însă cel al vizitei la Kiev a președintelui Iohannis. Informația că președintele român va vizita Kievul a fost ”scăpată” acum mai multe zile de un parlamentar ucrainean, care vorbind despre ”cei trei muschetari europeni” ce vor vizita pe Zelenski, spunea că vor fi însoțiți și de un d Artagnan român: președintele Iohannis.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE