ACTUALITATESerghei Șoigu (Rusia) și Lloyd Austin (SUA) au discutat pentru prima dată...

Serghei Șoigu (Rusia) și Lloyd Austin (SUA) au discutat pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina. Oficialul american i-a cerut omologului rus o „încetare imediată a focului”

Situația din Ucraina a fost printre subiectele discutate de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la telefon, a anunțat vineri ministerul rus al Apărării.

„Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avut discuții telefonice cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la inițiativa părții americane. Părțile au discutat probleme actuale ale securității internaționale, inclusiv situația din Ucraina“, a spus ministerul.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat anterior că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, au refuzat să vorbească la telefon cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin, și cu președintele Statului Major al SUA, Mark Milley.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Convorbirea telefonică anterioară dintre Shoigu și Austin a avut loc pe 18 februarie, conform TASS.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Convorbirea a durat aproximativ o oră și a fost la cererea lui Austin, care l-a îndemnat pe Serghei Șoigu să pună în aplicare o „încetare imediată a focului”, potrivit unei scurte citiri a apelului.

Se încheie o perioadă prelungită în care liderii militari de top ai Rusiei au refuzat în mod repetat să vorbească cu omologii lor americani, conform CNN.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...