sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEDe la o extremă la alta: după ce au instituit obligativitatea vaccinării,...

De la o extremă la alta: după ce au instituit obligativitatea vaccinării, acum la Viena iei amendă dacă porți mască în transportul public

Municipalitatea capitalei Austriei a eliminat obligativitatea purtării măștilor de protecție în transportul public, iar acum cei care încă poartă măști au interdicție de a face acest lucru și ar putea fi chiar amendați.

Viena a eliminat obligativitatea pe 1 martie, după ce restul Austriei a ridicat cerința similară cu câteva luni înainte, informează Mediafax. Acum, în timp ce cei care nu doresc să poarte mască pot călători din nou fără în mijloacele de transport în comun din Viena, cei care doresc să poarte mască sunt pasibili de amenzi de până la 150 de euro, relatează ziarul austriac Kurier.

Anterior, cei care beneficiau de o scutire medicală puteau ocoli obligativitatea măștii. Acum, datorită unei legi adoptate de Partidul Popular Austriac (ÖVP), conservator, și de aliații săi din coaliția Partidului Libertății (FPÖ) în 2017, cei care doresc să poarte în continuare măști vor avea nevoie de o adeverință medicală.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Legea, denumită AGesVG, a fost propusă inițial pentru a opri purtarea vălului islamic integral, cum ar fi niqab și burqa, dar ea cuprinde toate măștile care acoperă fața.

Reamintim că Austria a fost prima țară din Europa care a instituit obligativitatea vaccinării. Măsura a fost suspendată la doar o lună de adoptare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Multe reguli si legi au fost de-a dreptul idioate si multi au murit tocmai datorita interdictiilor si “protocoalelor” , de te miri cum oamenii au putut sa accepte asa ceva.
    Personal nu m-am vaxat si nu am purtat masca.
    Sper ca data viitoare oamenii sa nu mai inghita asa usor gogomanii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE