joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEUn general din Canada, anchetat pentru abuz sexual în țara sa, care...

Un general din Canada, anchetat pentru abuz sexual în țara sa, care a luptat ca voluntar împotriva Rusiei pe frontul din Ucraina, ar fi fost capturat de forțele ruse, în timp ce încerca să evadeze din centrala Azovstal, și dus la Moscova

Un general-locotenent în retragere al Forțelor Canadiene, cercetat pentru presupusă abatere sexuală, se află acum în Ucraina.

Trevor Cadieu a părăsit armata canadiană pe 5 aprilie, potrivit Departamentului Apărării Naționale.

La scurt timp, el a călătorit în Ucraina, cu intenția de a se oferi voluntar pentru armata ucraineană care luptă împotriva Federației Ruse, au confirmat mai multe surse din apărare pentru publicația Ottawacitizen.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Serviciul Național de Investigații al Forțelor Canadei, care îl investighează pe Cadieu, a avut inițial dificultăți în a-l contacta pe generalul-locotenent pensionat, dar apoi a stabilit o formă de comunicare cu acesta. În plus, înalți lideri militari canadieni au fost informați despre decizia lui Cadieu de a călători în Ucraina, potrivit unor surse.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cadieu e acuzat de abuz sexual

O presupusă victimă a lui Cadieu a spus că nu poate să creadă că unei persoane aflate în ancheta poliției i sa permis să părăsească țara.

„Mi se pare șocant”, a declarat, joi, femeia, care a cerut să nu-i fie divulgată identitatea de teama răzbunării, într-un interviu acordat ziarului. „Ce se întâmplă aici?“, s-a întrebat femeia în cauză.

Ea a susținut că forțele canadiene au ascuns retragerea lui Cadieu de public. Acea pensionare a fost dezvăluită de CBC abia miercuri.

Cadieu a negat cu fermitate orice faptă. Ancheta asupra lui se concentrează pe presupusele acțiuni întreprinse de el și de un alt ofițer la Colegiul Militar Regal, în 1994.

Într-o declarație pentru CBC, Cadieu a descris decizia sa de a se retrage din armata canadiană ca fiind cea mai bună.

„Am ales să mă pensionez (din armata canadiană) și să explorez alte oportunități de a contribui la bine la o scară mai mare”, a menționat el.

Purtătorul de cuvânt al DND (Departamentul de Apărare Națională), Dan Le Bouthillier, a declarat că eliberarea lui Cadieu din armată a fost în temeiul legii.

„Pentru că este o persoană fizică, ar fi inadecvat pentru noi să comentăm în continuare despre planurile sale personale”, a adăugat el.

Serviciul Național de Investigații al Forțelor Canadiene a emis o declarație în care menționează că „eliberarea membrilor nu are nicio legătură cu investigațiile, dar nici cu ceea ce fac aceștia în plan personal.”

Cadieu urma să preia comanda armatei canadiane în septembrie anul trecut, dar perspectivele s-au schimbat după ce poliția militară a început o anchetă în ceea ce ei au numit „afirmații istorice”.

Cadieu este un ofițer popular în armată, iar ancheta poliției asupra acțiunilor sale a stârnit comentarii de sprijin pe rețelele de socializare.

Armata canadiană l-ar fi favorizat pe Cadieu

În schimb, presupusa sa victimă s-a confruntat cu comentarii postate online despre starea ei psihică și presupusele motive. Comentarii similare au fost făcute în timpul întâlnirilor oficiale de la sediul Departamentului Apărării Naționale, potrivit mai multor surse din apărare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Femeia în cauză a spus că încă încearcă să facă față „trădării instituționale” cu care s-a confruntat din partea Forțelor Canadiene și a DND. Ea a subliniat că DND și armata au distribuit inițial declarația lui Cadieu la instituțiile de știri naționale, în care acesta a negat orice faptă. Ea a considerat că armata și conducerea DND și-au indicat oficial sprijinul pentru generalul-locotenent, în ciuda unei anchete în curs.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Voluntari străini s-au adunat în Ucraina pentru a ajuta această țară să lupte cu forțele ruse care au lansat o invazie în a doua parte a lunii februarie. Ucraina și-a limitat acceptarea voluntarilor doar la cei cu experiență militară.

Cadieu a fost pe front în Bosnia, în 1997, precum și în Afganistan, în 2002 și 2006-2007.

Vicepremierul Chrystia Freeland a avertizat că orice canadian care va lupta pentru Rusia se va confrunta cu consecințe grave, conform Ottawacitizen.com.

Generalul ar fi fost capturat la centrala Azovstal

Generalul-locotenent în retragere al armatei canadiene Trevor Cadieu, care se afla la uzina Mariupol Azovstal, a fost luat prizonier de trupele ruse și dus la Moscova pentru a fi judecat acolo. Potrivit unor surse neverificate, generalul canadian a fost capturat în timp ce încerca să scape. Se pare că Kadier era responsabil de un laborator biologic care lucra cu virușii mortali.

Anterior, reprezentantul oficial al comandamentului militar DPR, Eduard Basurin, a informat despre probabilitatea ca generalul să se afle la Mariupol, conform evz.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Potrivit rapoartelor care circulă pe internetul rusesc, pentru „evacuarea” generalului canadian, autoritățile de la Kiev și Occidentul au venit cu ideea creării de coridoare umanitare pentru civilii din Azovstal, implicându-l inclusiv pe președintele francez Macron ca și pe omologul său turc Erdogan, precum și pe secretarul general al ONU. Practic, sub un astfel de pretext, el împreună cu alți înalți oficiali NATO existenți în uzină, ar fi putut părăsi zona de război controlată de ruși din Donbas, evitând nu numai o captivitatea rușinoasă, ci și un proces-spectacol la Moscova.
    Secretele care învăluie această instalație industrială și „scheletele din dulap” care pândesc din adăposturile sale subterane au fost deja dezvăluite într-o investigație de amploare și foarte bine documentată a jurnalistului și scriitorului palestinian Nabil Salem, care afirmă: „Toate acestea se întâmplă pe fundalul unor rapoarte despre existența unei instituții speciale, o cameră destinată sediului secret al Alianței Nord-Atlantice denumită „Pit_40” pentru producția de arme biologice. Pe lângă un număr de ofițeri NATO, acolo sunt staționați alți 240 de cercetători străini de diferite naționalități – din Statele Unite, Germania, Canada, Italia, Spania, Turcia, Suedia, Austria, Polonia, Grecia, precum și militari ai Legiunii Franceze. Acest sediu secret este condus de compania „Metabiota” ce-i aparține lui Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden și partenerului său de afaceri, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski.”
    Acesta-i motivul pentru care Trevor Kadier a devenit atât de „valoros”, fiindcă știe multe povești incomode care vizează Casa Albă (și nu numai, din câte se constată) și pe lângă acest aspect, el ar putea să adauge câte ceva (la fel de supărător) la ancheta „The Expose”, care se desfășoară în Marea Britanie, privind implicarea criminală directă a SUA și a Ucrainei în apariția pandemiei de COVID-19. Apoi, canadianul mai poate oferi informații asupra „meritelor” „tovarășului” Zelenski pentru care Regatul Unit i-a acordat cetățenie britanică, precum și despre supravegherea contului său bancar din străinătate, acela de un miliard de dolari care a apărut în atenția autorităților de la Moscova nu de multă vreme. Dacă „generalissimo” începe să „cânte”, brusc întreaga comunitate internațională NU va mai comenta referitor la faptul că Federația Rusă a atacat Ucraina fără motiv și fără dovezi, încălcând prevederile Cartei ONU!

  2. După cum a relatat Telekanal 360 (https://360tv.ru), generalul-mercenar era responsabil de bio-laboratorul nr. 1, unde 18 persoane lucrau cu viruși mortali. Kadier, un apropiat al președintelui Zelenski, a fost dus la Moscova, unde va fi anchetat și judecat. Bloggerii ruși spun că vor fi testate pe el, ca pedeapsă, noi medicamente în timpul desfășurării interogatoriilor. Posibil să se procedeze astfel, dacă ținem cont că la ordinul acestuia multe persoane capturate din cele două republici separatiste, Donețk și Lugansk, au suferit același „tratament” din partea subalternilor lui Trevor Kadier.
    Într-altă ordine de idei, ziarul VZGLYAD (https://vz.ru) a scris că, pe lângă extremiștii naționaliști, la uzina Azovstal din Mariupol se află și reprezentanți de rang înalt ai comandamentului țărilor NATO. Nu degeaba Putin NU a ordonat asaltul întreprinderii industriale, dar, în schimb, a dispus ca „nici musca să nu zboare” prin zonă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate