sâmbătă, iulie 20, 2024
ACTUALITATEVladimir Putin spune că Rusia nu are „nimic împotriva“ aderării Ucrainei la...

Vladimir Putin spune că Rusia nu are „nimic împotriva“ aderării Ucrainei la Uniunea Europeană: Este decizia lor suverană de a adera sau nu la uniunile economice

Decizia Comisiei Europene de a recomanda acordarea statutului de candidat al Ucrainei la UE a fost urmată vineri de o asigurare din partea președintelui rus Vladimir Putin că Rusia nu are „nimic împotriva“ unei eventuale aderări a Ucrainei la Uniunea Europeană, potrivit AFP.

„Nu avem nimic împotrivă, este decizia lor suverană de a adera sau nu la uniunile economice (…) Este treaba lor, treaba poporului ucrainean“, a declarat Putin în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

Rusia, care se află în ofensivă în Ucraina din 24 februarie, nu vede cu ochi buni aspirațiile Kievului de a adera la NATO – pe care Moscova o vede ca pe o amenințare la adresa securității sale – dar „în ceea ce privește integrarea lor economică, este alegerea lor“, a spus Putin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„UE nu este o alianță militară, spre deosebire de NATO“, a subliniat el.

Cu toate acestea, președintele rus a declarat că „Ucraina se va transforma într-o semi-colonie“ a țărilor occidentale dacă va adera la UE. „Aceasta este opinia mea“, a adăugat el.

Diplomația rusă a acuzat vineri Uniunea Europeană că manipulează Ucraina cu perspectiva unei aderări, după decizia Comisiei Europene de a recomanda acordarea pentru Kiev a statutului de țară-candidată la UE, scrie AFP.

„De ani de zile, comunitatea occidentală manipulează această poveste a angajării Ucrainei în structurile lor de integrare și de atunci Ucraina merge din ce în ce mai rău“, a declarat pentru agențiile de presă ruse Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

„Ea nu va avea niciun viitor strălucitor“ în cadrul UE, a estimat Zaharova, calificând asigurările europene către Ucraina drept un „mesaj mincinos care în practică nu aduce nimic bun“.

Rusia a lansat o ofensivă militară majoră împotriva Ucrainei, în parte pentru a pune capăt apropierii sale de Occident, conform Hot News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. asta pt ca stie ca decizia de neprimire in ue a fost luata, si nici nu ar fi posibil la situatia din teren, nu m-ar mira ca acum sa fie de acord si cu aderarea la nato. Afirmatii ironice

  2. Ha ha ha ! Partea care o sa mai ramana la ucraina, dupa ce rusia o sa isi ia partile din est si sud, o sa poata adera la ce vrea ea. Si acea parte care o sa mai ramana o sa fie de fapt vechi teritorii romanesti, poloneze si slovace….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE