ACTUALITATEVIDEO | Turcia și-a dat acordul pentru primirea Suediei și Finlandei în...

VIDEO | Turcia și-a dat acordul pentru primirea Suediei și Finlandei în NATO. Recep Tayyip Erdogan: Ankara a obținut ce și-a dorit

Turcia a semnat un memorandum de înțelegere care ridică blocajul impus de Ankara în ceea ce privește candidatura Suediei și Finlandei la aderarea la NATO, a anunțat marți președinția finlandeză, potrivit AFP.

Acordul, semnat în fața camerelor de luat vederi de către șefii diplomațiilor celor trei țări la începutul summitului Alianței Atlantice de la Madrid, „confirmă că Turcia va susține, la summitul din această săptămână, invitația Finlandei și Suediei de a adera la NATO„ “, a declarat președintele finlandez Sauli Niinistö într-un comunicat.

Țările NATO, reunite în cadrul unui summit la Madrid, vor invita oficial miercuri Suedia și Finlanda să se alăture Alianței, după ce Turcia și-a ridicat marți seară dreptul de veto asupra aderării lor, a declarat secretarul general al NATO într-o conferință de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sunt încântat să anunț că avem un acord care deschide calea pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO” și care răspunde “preocupărilor Turciei privind exporturile de arme și lupta împotriva terorismului“, a adăugat Jens Stoltenberg.

NATO: Turcia primește „cooperare deplină“ din partea Finlandei și Suediei împotriva PKK
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a obținut „cooperarea deplină“ din partea Finlandei și Suediei împotriva luptătorilor kurzi din PKK și a aliaților lor, a anunțat marți seara președinția turcă într-un comunicat, citat de AFP.

Turcia a fost de acord cu intrarea acestor două țări nordice în NATO după mai bine de trei ore de discuții, marți, la Madrid, în marja summitului Alianței Atlantice.

„Turcia a obținut ceea ce și-a dorit“, a declarat președinția turcă într-un comunicat.

Cele două țări candidate s-au angajat să „coopereze pe deplin cu Turcia în lupta“ împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan, considerat de Ankara și de aliații săi occidentali drept o organizație teroristă, și împotriva mișcărilor afiliate la acesta, se arată în text.

Helsinki și Stockholm se angajează, de asemenea, să „manifeste solidaritate cu Turcia în lupta împotriva terorismului în toate formele sale“.

În mod similar, cele două capitale au convenit să nu „impună restricții sau embargouri asupra industriilor de apărare“, a continuat președinția.

Acestea au fost principalele solicitări ale Turciei pentru a-și ridica obiecția față de extinderea NATO pentru a include Suedia și Finlanda.

Țările NATO vor „invita“ oficial aceste două țări să se alăture Alianței miercuri, după ce veto-ul turc va fi ridicat, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg în fața presei la Madrid, conform Hot News.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate