joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEDonald Tusk acuză nefondat conducerea conservatoare a Poloniei că vrea să interzică...

Donald Tusk acuză nefondat conducerea conservatoare a Poloniei că vrea să interzică divorțul și contracepția. Fostul președinte al PPE critică și Biserica Catolică pentru că susține guvernul condus de Mateusz Morawiecki

Vorbind la o ședință de campanie a tinerilor din partidul său, la Goczałkowice Górne, în sudul țării, liderul celui mai mare partid de opoziție din Polonia, Platforma Civică liberală (PO), Donald Tusk, a citat cuvintele clericului catolic Krzysztof Bielawny, despre ce ar urma să se întâmple în viitor în Polonia. Astfel, potrivit acestuia, Partidul Lege și Justiție (PiS) ar intenționa să pună capăt divorțului și contracepției în Polonia.

„Părintele Bielawny a dezvăluit ce va face PiS în Polonia dacă va câștiga alte alegeri – interzicerea divorțului, contracepției, uniunilor civile care nu sunt sub forma unui model de familie tradițional și interzicerea totală a avortului”, a spus Tusk, continuând să critice Biserica Catolică pentru „alianța dintre altar și tron” și pe preoții care susțin partidului de guvernământ.

Părintele Bielawny este un preot care, la radioul catolic din Polonia „Radio Maryja”, a susținut că, atunci când generalul Franco a ajuns la putere în Spania, a interzis contracepția, avortul, divorțul și uniunile civile. Totuși, el nu a cerut PiS din Polonia să urmeze același curs de acțiune.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

În timp ce vorbea la o ședință publică la Ostrów, tot în sudul Poloniei, prim-ministrul Mateusz Morawiecki l-a acuzat pe Tusk că a mințit.

Morawiecki a dat asigurări că PiS nu are intenția de a înăspri legea avortului sau de a interzice divorțul.

„Nu va exista nicio constrângere. Suntem în favoarea compromisului care a apărut cu privire la avort și în ceea ce privește divorțul nici nu vreau să comentez. Este o minciună flagrantă… atât de tipică pentru felul în care se comportă Tusk”, a spus el, potrivit Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE