ACTUALITATEPremierul polonez, Mateusz Morawiecki, spune că Uniunea Europeană amenință Polonia cu „pistolul...

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, spune că Uniunea Europeană amenință Polonia cu „pistolul la tâmplă”, dar ei se vor apăra cu toate armele împotriva șantajului

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat, într-un interviu publicat în ediția de luni a cotidianului britanic de afaceri „Financial Times”, faptul că Uniunea Europeană amenință Polonia cu „un pistol la tâmplă” prin faptul că-i cere să revină asupra unor reforme judiciare contestate și o amenință cu sancțiuni, relatează AFP, citată de news.ro.

În prezent, statul polon este angrenat într-un conflict deschis cu UE, după ce Curtea de Justiție a Uniunii (CJUE) a amendat Polonia din cauza unor reforme judiciare făcute de guvernul conservator de la Varșovia.

Premierul polonez îndeamnă instituția judecătorească europeană să revină asupra deciziei și să o anuleze.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ar fi cel mai înțelept lucru pe care l-ar putea face. Pentru că atunci noi nu am discuta cu un pistol la tâmplă. (…)

Ce se va întâmpla dacă Comisia Europeană declanșează al treilea război mondial? Dacă o face, ne vom apăra drepturile cu toate armele de care dispunem”, a precizat Mateusz Morawiecki.

Prim-ministrul polon a anunțat că țara sa este „pregătită de dialog” și că nu va acționa la „presiunea șantajului” făcut de Uniunea Europeană. Nu este prima dată când, din pricina discrepanțelor ideologice, țări precum Polonia sau Ungaria se află în relații tensionate cu grupul comunitar european din care fac parte.

Actualmente, fondurile destinate relansării economice post-Covid ale Poloniei din partea UE în valoare de 36 de miliarde de euro sunt blocate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...