miercuri, octombrie 16, 2024
ACTUALITATEO învățătoare este crucificată de media pentru că a îndrăznit să-și critice...

O învățătoare este crucificată de media pentru că a îndrăznit să-și critice dur elevii, pe baza unei mărturii singulare | VIDEO

Mai multe organe media o acuză dur pe o învățătoare care și-a criticat mai dur elevii la ore, în prima linie aflându-se Antena 3 CNN.

Televiziunea afirmă că învățătoarea și-ar fi „jignit” și „umilit” elevii, deși înregistrările nu demonstrează acest lucru.

„Într-o înregistrare apărută în spaţiul public, învăţătoarea este surprinsă în timp ce ţipă şi jigneşte o elevă atunci când îi verifică tema”, scrie Antena 3, erijându-se în judecătorul învățătoarei și luând de bună mărturia unui singur părinte din clasa respectivă.

Contactată de Libertatea, conducerea școlii Gimnaziale nr.69 din București afirmă că acesta este un caz singular, învățătoarea neavând nicio problemă în trecut. Mai mult, ceilalți părinți ar fi depus un memoriu de susținere a cadrului didactic.

ÎNREGISTRAREA CU ÎNVĂȚĂTOAREA ESTE AICI

„Copilul meu nu vrea să mai meargă la școală. Din punct de vedere psihologic, este un abuz. S-a întâmplat inclusiv să-i lovească pe copii cu cartea în cap”, spune, într-un dialog cu Libertatea, mama unuia dintre elevi, singura care a și reclamat comportamentul cadrului didactic.

„Doamna Radu Mihaela se află la final de carieră și niciodată în activitatea ei nu s-a făcut vreo altă sesizare, este prima oară când se întâmplă așa ceva. Noi toți am fost uimiți și am făcut verificări. Am vorbit cu președintele comitetului de părinți, care a fost vocea celorlalți părinți de la clasă, și nu mi s-au adus la cunoștință alte nemulțumiri legate de activitatea dumneaei”, a explicat directoarea unității, Liliana Murguleț.

Președinta comitetului de părinți a depus la secretariat o declarație prin care mai mulți părinți au dat cu subsemnatul că nu au nimic să-i reproșeze învățătoarei, susține directoarea. „Niciunul dintre părinți nu este de acord cu ceea ce spune această doamnă. Există chiar și un document depus din partea celorlalți părinți, un punct de vedere de susținere. Noi încercăm să gestionăm cu înțelepciune această situație”.

Un alt părinte a povestit pentru Libertatea că este mulțumit de activitatea cadrului didactic. „Chiar doamna învățătoare ne-a zis la început: Să nu se sperie copilul, dar eu vorbesc mai tare, ca să mă audă. Nu avem nimic să-i reproșăm, copilul nu ne-a zis niciodată nimic, iar noi avem o relație apropiată cu el. Nu a venit acasă plângând, nu a venit bătut, nu a venit trist sau supărat. Ba chiar i-a priit mutarea, are rezultate foarte bune”, a explicat el. Mai mult, spune și că nu a fost interesat să asculte integral înregistrările care au început să circule printre părinți.

„Știu că există înregistrări, dar n-am avut timp să le ascult pe toate. Copilul nu mi-a confirmat că s-ar fi țipat la el. Eu, personal, nu am de ce să mă plâng. Nu am auzit ceva care să mă sperie. Poate alți copii sunt mai sensibili, nu știu, pe mine nu m-a deranjat ce am auzit. Eu nu-s așa fulg de nea”, a spus acesta.

Snowflake (fulg de nea) este denumirea generică pentru copiii protejați excesiv de părinți, care ajung să fie sensibili la orice. Nu întâmplător, acest gen de comportament este promovat intensiv de CNN, partenerul Antenei 3 în România.

Subminarea autorității profesorului este una dintre țintele favorite ale celor care vor să-i transforme pe copii în snowflakes.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

10 COMENTARII

  1. -tovarasha invatzatoare
    Popescu m-a facut proasta!
    -nu Alinutza
    ma-ta te-a facut proasta!

    (dialog real,
    anonimizat;
    pot exista assemanari puri coincidentale)

  2. O fi mai dură insă nu e abuz. Părinții ar trebui să se bucure că ii pune pe copiii să muncească, nu ii pune pe piedestal să fie lăudați pentru simplul fapt că sunt copii. Să pună osul la treabă, altfel rămân fix analfabeți cum spune profesoara.

  3. Am ascultat inregistrarea. Si, cu toata parerea de rau, r3media, invatatoarea aceea e… din alta specie. Nu vorbesti pe tonul acela cu nimeni, daramite cu un copil! Agresivitate, limbaj de interlop si dispret, in fata unui copil? “Esti clasa a patra, analfabeta!”, “Cum ai ajuns, fato, in clasa a treia?”, “Lasa boceala!”.

    Sunt complet impotriva fulgilor de nea woke si a presiunilor neomarxistilor care vor invatamant fara educatie, dar personajele tiranice, de genul acestei brute sunt exact cele care le dau woke-istilor apa la moara! Am intalnit brute similare in scoala copilului meu, sunt realmente niste neciopliti frustrati, care, incapabili sa se “lupte” cu adulti de acelasi rang, se trezesc sa-si arate puterea atacand niste copii care nu se pot apara si care sunt, natural, in pozitie de inferioritate. Iar daca un copil e mai timid, il anihileaza, pur si simplu. Brute care nu au ce cauta in scoli.

    E adevarat ca marxistii vor distrugerea educatiei. Dar acest articol nu e deloc un argument util impotriva lor.

    • Tonul persoanei este normal pentru o femeie exasperată. Nu este agresivitate, este exasperare. Am intalnit agresivitate si asta nu e asa ceva. Pe de altă parte, ce auzim e doar o frantura dintr-o zi, nu stim ce s-a intamplat inainte.

      Faptul ca toti ceilalti parinti o sustin, arata ca persoana care a facut reclamatia are o problema, nu invatatoarea.

      • Exasperare, față de un copil? Pentru ca nu știe lecția? Îl desființezi ca pe ultimul om, tu, ca adult responsabil, ca profesor? Îl umilești în fața clasei, agresiv și fără să te mai oprești? De ce era nevoie să insiste cu fraze de genul, “cum ai ajuns in a treia?”, sau maimutareli frustrate, ca “ai fost la inot, da, o sa inoti in note”? E vreo metoda didactică, asta, a umilirii și terfelirii unui copil? E drept, probabil că învățătoarea era in conflict, poate enervată, de părinții elevei – dar să te razbuni pe un biet copil?

        Anecdotic, intr-o discuție cu una dintre profesoarele copiilor săi, un prieten i-a sugerat acesteia că există și metoda motivației pozitive. Realmente profesoara i-a pufnit in nas și i-a spus că fără forță nu se poate… Profesoara respectivă era, in rest, foarte deranjată, se simțea agresată, ori de cate ori vreun părinte îi semnala o mică problemă la clasa la care era dirigintă. Față de copii, puternică, față de ceilalți, fulgușor. Oamenii aștia sunt oribili, sunt de vină pentru imaginea învățământului și îi pun în umbră pe dascălii adevărați.

  4. Când am fost eu la şcoală (am 54 de ani acum), învăţătorul avea pe catedră un băţ. Şi îmi pare bine că l-a şi folosit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE