ACTUALITATEVatican | Uniunile între persoanele homosexuale nu pot primi binecuvântarea Bisericii Catolice

Vatican | Uniunile între persoanele homosexuale nu pot primi binecuvântarea Bisericii Catolice

Vaticanul a publicat luni un comunicat în care se arată clar că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile între persoanele de același sex, după ce în unele medii ecleziastice au apărut îndoieli pe această temă, conform Agerpres.

Vaticanul a reafirmat doctrina Bisericii Catolice care consideră homosexualitatea un „păcat” și a confirmat imposibilitatea pentru cuplurile de același sex să primească binecuvântarea căsătoriei, rezervată doar “uniunii indisolubile dintre un bărbat și o femeie”, relatează EFE și AFP.

Instituția Vaticanului responsabilă cu dogma catolică, Congregația pentru Doctrina Credinței, a publicat textul Responsum ad dubium care se referă la următoare întrebare:

„Este biserica îndrituită să binecuvânteze uniunile dintre persoanele de același sex?” „Nu”, a răspuns Congregația în acest document, semnat de cardinalul Luis Ladaria, prefect al acestei instituții.

„În unele cercuri ecleziastice se difuzează în prezent proiecte de propuneri de binecuvântare a uniunilor între persoanele de același sex.

Atunci când binecuvântarea este invocată pentru anumite relații umane este necesar (…) ca ceea ce este sacru să fie obiectiv și pozitiv ordonat pentru a putea primi binecuvântarea în funcție de planurile Domnului (…) doar realitățile care sunt ele însele ordonate pentru a sluji aceste planuri sunt compatibile cu esența binecuvântării acordate de biserică.

Din aceste motiv nu este licit să se acorde binecuvântare relațiilor sau parteneriatelor, chiar și stabile, care implică o practică sexuală în afara căsătoriei (altfel spus în afara uniunii indisolubile dintre un bărbat și o femeie deschisă în sine perpetuării vieții).”, scrie în comunicatul Congregației.

În urmă cu cinci luni, suveranul pontif afirma că „persoanele homosexuale sunt îndrituite să întemeieze o familie” și că „au dreptul de a fi acoperite legal”, acestea provocând polemici și controverse.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...