duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEDeși România este unul dintre producătorii de vârf ai Europei, stocurile de...

Deși România este unul dintre producătorii de vârf ai Europei, stocurile de grâu din rezerva țării sunt aproape goale: 5kg de grâu de persoană, cantitate care ar ajunge doar 10 zile! Țările UE au rezerve pentru doi ani

Senatorul (AUR) Claudiu Târziu afirmă că Administrația Rezervelor de Stat i-a comunicat faptul că stocurile de grâu din rezerva țării constituie doar 100 de mii de tone, ceea ce înseamnă o cantitate de 5 kg pentru fiecare locuitor. Această cantitate ar fi suficientă pentru doar maximum 10 zile, afirmă el.

„Actuala guvernare a comis o nouă crimă împotriva românilor. Rezervele de stat ale țării sunt aproape goale.

În caz de calamitate sau război, România nu-și poate hrăni cetățenii! Am interpelat Administrația Rezervelor de Stat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Aceasta ne-a comunicat că stocurile de grâu din rezerva țării constituie doar 100 de mii de tone.

Ceea înseamnă 5 kilograme de grâu pentru fiecare locuitor, o cantitate care ar ajunge pentru maximum 10 zile.

Toate celelalte țări din Uniunea Europeană au stocuri intangibile pentru minimum 2 ani de zile.

În ultimii doi ani rezervele de grâu ale statului au fost completate cu doar 26 de mii de tone, deci cu doar câte 1 kg și 300 de grame pentru fiecare locuitor.

Gândiți-vă că România este grânarul Europei și produce anual o cantitate echivalentă consumului intern pentru 3 ani, deci am putea să ne asigurăm rezerva de stat pentru situații de urgență, astfel încât oamenii să fie protejați și să supraviețuim ca popor”, a spus senatorul, citat de Rost Online.

Mai rău, afirmă acesta, guvernul a ignorat cererea Ministerului Agriculturii de a suplimenta cantitatea din rezervele țării.

„Avem un război la granițele noastre și contextul regional de securitate continuă să se degradeze.

De aceea, Ministerul Agriculturii a cerut anul acesta creșterea rezervelor statului la grâu până 1,3 milioane de tone, care oricum nu ar fi acoperit necesarul pentru perioada de 2 ani.

Guvernul PSD-PNL-UDMR a neglijat însă această cerere și a redus de trei ori și jumătate stocurile de grâu din rezerva de stat, de la 350 de mii la 100 de mii de tone.

În cazul extinderii războiului din Ucraina și al unui atac al Rusiei împotriva României, am muri de foame, pentru că acest guvern nu lucrează în interes național și nu are grijă de români.

Este un alt motiv pentru care guvernarea PSD-PNL-UDMR trebuie să înceteze și să avem alegeri anticipate”, a concluzionat Claudiu Târziu.

Reamintim că fostul ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu, a dezvăluit faptul că o Ordonanță adoptată în 1997 de Guvernul Ciorbea limita rezerva de stat la 350.000 de tone.  Acea cantitate ar fi ajuns timp de trei săptămâni populației.

Conform senatorului AUR, acum cantitatea de grâu din rezervele de stat a scăzut și mai mult, de la 350.000 la 100.000 de tone.

În acest context, amintim și de numărul neașteptat de mare de incendii, ivite în lanurile de grâu din România, în vara lui 2022.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. @Mihai Șomănescu
    va rog:
    -stergeti coloana cu “intra in discutie”,
    folositi un pseudonim sau creati o fictiune, un “maxtor”.

  2. Da, dar ălea sunt țări. Populimea de acolo nu dă pensii speciale, nu pensionează lifte la 42-45 de ani, nu votează penali și analfabeți sau pe hăndeii celora care au intrat cu tancurile în anii ’40.
    Acolo lumea mai iese în stradă să protesteze, să-și apere drepturile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE