ACTUALITATEAlegeri locale 2020. Candidatul comunității LGBT la Președinția Poloniei a anunțat că-l...

Alegeri locale 2020. Candidatul comunității LGBT la Președinția Poloniei a anunțat că-l susține pe Nicușor Dan. Rafał Trzaskowski: Nicușor și cu mine avem o viziune comună

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, a primit un mesaj de sprijin din partea lui Rafał Trzaskowski, primarul Varșoviei și fost candidat ajuns în turul 2 al alegerilor prezidențiale din Polonia.

Trzaskowski a scris că el și Nicușor Dan au o viziune comună în ceea ce privește „valorile democratice și respectul pentru mediu”, dar și pentru „managementul orașului”.

„Am vorbit în această după-amiază cu Nicușor Dan, un candidat pentru funcția de Primar al Bucureștilor, la alegerile din această duminică, 27 septembrie.

Suntem uniți de o viziune comună asupra manangementului orașului, inclusiv de respectul pentru valorile democratice și mediu, acesta fiind motivul pentru care am voit să-l asigur de susținerea mea.

Nicușor, îți țin pumnii”, a scris primarul Varșoviei pe facebook.

Rafał Trzaskowski a ajuns în turul 2 al alegerilor prezidențiale din Polonia, acolo unde a reprezentat Platforma Civică, partidul care l-a dat pe Donald Tusk, dar a fost învins de candidatul conservator, Andrzej Duda.

Trzaskowski a fost susținut de către puternicul lobby LGBT, după ce pe 18 februarie a semnat o declarație în 12 puncte, intitulată „Declarația LGBTI de la Varșovia”.

Între altele, Trzaskowski s-a angajat să lupte împotriva „homofobiei și a distriminării pentru a aduce o schimbare pozitivă în comportamentul social”.

Ca primar al Varșoviei, Trzaskowski a participat la marșurile organizate de activiștii LGBT, dar a și inițiat introducerea în școlile din capitala Poloniei a unor ore despre homosexualitate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT