ȘTIRIAlegeri locale 2020. Candidatul comunității LGBT la Președinția Poloniei a anunțat că-l...

Alegeri locale 2020. Candidatul comunității LGBT la Președinția Poloniei a anunțat că-l susține pe Nicușor Dan. Rafał Trzaskowski: Nicușor și cu mine avem o viziune comună

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, a primit un mesaj de sprijin din partea lui Rafał Trzaskowski, primarul Varșoviei și fost candidat ajuns în turul 2 al alegerilor prezidențiale din Polonia.

Trzaskowski a scris că el și Nicușor Dan au o viziune comună în ceea ce privește „valorile democratice și respectul pentru mediu”, dar și pentru „managementul orașului”.

„Am vorbit în această după-amiază cu Nicușor Dan, un candidat pentru funcția de Primar al Bucureștilor, la alegerile din această duminică, 27 septembrie.

Suntem uniți de o viziune comună asupra manangementului orașului, inclusiv de respectul pentru valorile democratice și mediu, acesta fiind motivul pentru care am voit să-l asigur de susținerea mea.

Nicușor, îți țin pumnii”, a scris primarul Varșoviei pe facebook.

Rafał Trzaskowski a ajuns în turul 2 al alegerilor prezidențiale din Polonia, acolo unde a reprezentat Platforma Civică, partidul care l-a dat pe Donald Tusk, dar a fost învins de candidatul conservator, Andrzej Duda.

Trzaskowski a fost susținut de către puternicul lobby LGBT, după ce pe 18 februarie a semnat o declarație în 12 puncte, intitulată „Declarația LGBTI de la Varșovia”.

Între altele, Trzaskowski s-a angajat să lupte împotriva „homofobiei și a distriminării pentru a aduce o schimbare pozitivă în comportamentul social”.

Ca primar al Varșoviei, Trzaskowski a participat la marșurile organizate de activiștii LGBT, dar a și inițiat introducerea în școlile din capitala Poloniei a unor ore despre homosexualitate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...