miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEPremierul Poloniei îl acuză pe Donald Tusk de faptul „nu a făcut...

Premierul Poloniei îl acuză pe Donald Tusk de faptul „nu a făcut nimic pentru a opri construcția Nord Stream 2“ și, din cauza acestuia, Rusia și-a permis o nouă agresiune în Ucraina

Fostul președinte al Consiliului European și actual președinte al Partidului Popular European (PPE), Donald Tusk, nu a făcut suficient pentru a opri construcția gazoductului Nord Stream 2, a declarat joi prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki.

“Domnul Donald Tusk a stat la cârma Nord Stream 2. Partidul Popular European a condus la crearea acestei conducte. Din păcate, Tusk nu a făcut nimic pentru a împiedica acest lucru”, a susținut Morawiecki, oferind în schimb laudă „presiunii uriașe din partea americană și a statelor baltice”, acesta fiind principalul motiv pentru care Europa „vorbește acum în poloneză despre Nord Stream 2”.

Premierul polonez a mai subliniat că acum Europa „vorbește poloneză” în ceea ce privește pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei, în urma invadării Ucrainei de către aceasta, și a afirmat că aceasta este o realizare reală menită să faciliteze dezvoltarea spre pace.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Morawiecki a repetat că „Donald Tusk conduce partidul Nord Stream 2” și i-a cerut să demisioneze din funcția de președinte al PPE.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Nord Stream 1 și Nord Stream 2 sunt proiecte PPE”, a susținut el. „Sunt proiecte germane guvernate de PPE, iar Tusk este în fruntea PPE. Ce a făcut Tusk în calitate de președinte al Consiliului European după ce Rusia a preluat Crimeea?” întrebă Morawiecki.

Premierul a subliniat că Tusk nici măcar nu a pus la punct vreo sancțiune și că din cauza acestui nivel scăzut de pedepse aplicat Rusiei, acesteia i s-a permis astăzi o nouă agresiune.

Construcția Nord Stream 2, care traversează Marea Baltică, ocolește Polonia și Ucraina și legând Germania direct din Rusia. Proiectul a fost finalizat în septembrie 2021. Conducta trebuie să fie totuși certificată pentru utilizare de către UE și Germania, iar cancelarul german Olaf Scholz a declarat marți că a luat decizia de a retrage procesul de certificare, cel puțin pentru moment, potrivit Remix News.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate