miercuri, februarie 1, 2023
ȘTIRIGermania a suspendat proiectul Nord Stream 2, ca răspuns la recunoașterea independenței...

Germania a suspendat proiectul Nord Stream 2, ca răspuns la recunoașterea independenței regiunilor Lugansk și Donețk. Medvedev amenință Europa: Curând veți plăti 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz

Guvernul de la Berlin a decis, marți, suspendarea proiectului gazoductului Nord Stream 2, care face legătura între Rusia și Germania, ca reacție la decizia președintelui Vladimir Putin de recunoaștere a independenței regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.

“În contextul noilor evoluții, trebuie să reevaluăm situația și din punctul de vedere al gazoductului Nord Stream 2. Am cerut pentru moment oprirea procedurilor de autorizare a gazoductului. Iar, în lipsa certificării, gazoductul Nord Stream 2 nu poate deveni funcțional”, a afirmat cancelarul Olaf Scholz, conform publicațiilor Der Spiegel şi Bild.

Decizia Rusiei de a trimite trupe în Ucraina constituie o încălcare gravă a dreptului internațional. În această etapă, este important ca, în afară de primele sancțiuni, să fie evitată escaladarea crizei și o nouă catastrofă. În această direcție se concentrează toate acțiunile noastre diplomatice”, a afirmat Olaf Scholz.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intervină pentru misiuni de “menținere a păcii” în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, după recunoașterea independenței acestora. Statele Unite, NATO, Uniunea Europeană și Marea Britanie au condamnat vehement decizia Rusiei, care constituie o încălcare a suveranității unui stat independent.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Președintele SUA, Joseph Biden, a avertizat recent, în cursul întâlnirii cu Olaf Scholz, că, în cazul unei invazii ruse în Ucraina, proiectul gazoductului Nord-Stream 2, între Rusia și Germania, nu va deveni operațional. “Nu va mai exista Nord Stream 2, îl vom opri”, a afirmat Biden. Statele Unite s-au opus constant gazoductului Nord Stream 2, dar Administrația Joseph Biden a dispus anularea unor sancțiuni impuse unei companii europene, pentru a evita deteriorarea relațiilor cu Germania și cu Uniunea Europeană. Fostul președinte american Donald Trump a criticat frecvent proiectul gazoductului Nord Stream 2. Statele Unite susțin că vor reducerea dependenței Europei de resursele energetice ruse, conform Ziarul Financiar.

Dimitri Medvedev amenință Europa

Fostul președinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, amenință Europa, într-un mesaj publicat pe Twitter, cu prețuri de 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz, după decizia Germaniei de a bloca gazoductul Nord Stream 2, potrivit Digi24.

Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Twitter.

Prețul gazului a crescut cu 10%, după anunțul cancelarului german și a ajuns la 900 de dolari pentru mia de metri cubi, anunță agențiile TASS și Ria Novosti.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. stati linistiti, nimeni nu investeste atatea miliarde de euroi in conductele alea ca sa-si faca sobolanii cuib in ele. Asta e un proiect la nivel de UE, si nu se poticneste in faptul ca au declarat rusii ca independente 2 judete cat teleormanul
  Sholt a spus nuantat : deocamdata ! Adica, suspenda 2-3 luni de ochii lumii dupa care rusii vor face ceva prin care vor dovedi ca sunt din nou baieti buni, si vor deschide conducta.
  Nu e o profetie, dar eu asa cred.

 2. Scuzati-mă, dar trebuie să corectați titlul!

  Medvedeev zice așa: ați blocat Nord-Stream2 care vă dă gaz rusesc cu 1000 de euro, deci veți plăti gaz lichefiat american care costă 2000 de euro…

  nu e o amenințare, e sarcasm 🙂 și are dreptate

  • Păcat că nu oferiți link la afirmația dvs. Este foarte grav dacă este adevărat ce spuneți. Că altfel, sarcasmul o fi pentru cei care n-au timp să gândească: Marele Aliat salvează (iar) EU de dependența de Rusia, iar asta costă – „libertatea nu e gratis” ne spusese deja BHO.

   Eu mai că renunțasem să-l întreb (aici) pe d-l GSimion dacă își amintește ce declarase in februarie 2014, la eliberarea Ucrainei de către un oficial străin care împărțea delicatese pe Maidan și F/EU pe net.

   Ca să înțelegem rapid până unde se întinde verticalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate