ACTUALITATEVladimir Putin a scris într-un articol că România ar fi „ocupat” Basarabia...

Vladimir Putin a scris într-un articol că România ar fi „ocupat” Basarabia și Nordul Bucovinei în 1918

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă retorica sovietică în ceea ce privește istoria României, afirmând că țara noastră ar fi „ocupat” Basarabia și Nordul Bucovinei în 1918, în timpul realizării Marii Uniri.

Vladimir Putin a făcut aceste alegații false într-un articol publicat pe siteul oficial al președinției ruse despre Ucraina.

„În 1939, URSS a recâștigat teritoriile confiscate de Polonia. O mare parte dintre acestea au devenit componente ale Ucrainei sovietice. În 1940, Republica Socialistă Ucraineană a încorporat o parte a Basarabiei, care fusese ocupată de către România încă din 1918, ca și Nordul Bucovinei”, a scris președintele Rusiei în articolul „Despre unitatea istorică a rușilor și a ucrainenilor”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De remarcat este că președintele Rusiei reia exact termenii ultimatumului sovietic din 26 iunie 1940 adresat României.

Acolo, comuniștii scriau că „În anul 1918 România folosindu-se de slăbiciunea militară a Rusiei a desfăcut de la Uniunea Sovietică (Rusia) o parte din teritoriul ei, Basarabia, călcând prin aceasta unitatea seculară a Basarabiei, populată în principal cu ucraineni, cu Republica sovietică ucraineană.
Uniunea sovietică nu s-a împăcat niciodată cu faptul luării cu forța a Basarabiei, ceea ce guvernul sovietic a declarat nu o singură dată și deschis în fața întregii lumi”.

Basarabia și Bucovina  au votat, în 1918, unirea cu Regatul României în deplină respectare a normelor democratice ale vremii, după ce fuseseră smulse din trupul Moldovei de către Rusia țaristă și Imperiul Austriac.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...