vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEVladimir Putin a scris într-un articol că România ar fi „ocupat” Basarabia...

Vladimir Putin a scris într-un articol că România ar fi „ocupat” Basarabia și Nordul Bucovinei în 1918

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă retorica sovietică în ceea ce privește istoria României, afirmând că țara noastră ar fi „ocupat” Basarabia și Nordul Bucovinei în 1918, în timpul realizării Marii Uniri.

Vladimir Putin a făcut aceste alegații false într-un articol publicat pe siteul oficial al președinției ruse despre Ucraina.

„În 1939, URSS a recâștigat teritoriile confiscate de Polonia. O mare parte dintre acestea au devenit componente ale Ucrainei sovietice. În 1940, Republica Socialistă Ucraineană a încorporat o parte a Basarabiei, care fusese ocupată de către România încă din 1918, ca și Nordul Bucovinei”, a scris președintele Rusiei în articolul „Despre unitatea istorică a rușilor și a ucrainenilor”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De remarcat este că președintele Rusiei reia exact termenii ultimatumului sovietic din 26 iunie 1940 adresat României.

Acolo, comuniștii scriau că „În anul 1918 România folosindu-se de slăbiciunea militară a Rusiei a desfăcut de la Uniunea Sovietică (Rusia) o parte din teritoriul ei, Basarabia, călcând prin aceasta unitatea seculară a Basarabiei, populată în principal cu ucraineni, cu Republica sovietică ucraineană.
Uniunea sovietică nu s-a împăcat niciodată cu faptul luării cu forța a Basarabiei, ceea ce guvernul sovietic a declarat nu o singură dată și deschis în fața întregii lumi”.

Basarabia și Bucovina  au votat, în 1918, unirea cu Regatul României în deplină respectare a normelor democratice ale vremii, după ce fuseseră smulse din trupul Moldovei de către Rusia țaristă și Imperiul Austriac.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. E de datoria noastra sa ii aducem aminte istoria, puiului asta KGB-ist indopat cu hormonii panortodoxiei si ai hegemoniei rusesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate