luni, februarie 6, 2023
ȘTIRIRusia a trimis deja trupe în Donbass pentru „menținerea păcii”. Într-un discurs...

Rusia a trimis deja trupe în Donbass pentru „menținerea păcii”. Într-un discurs televizat, Vladimir Putin a spus că „Stalin a încorporat în URSS și a transferat Ucrainei câteva pământuri care au aparținut anterior României”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat Ministrului Apărării de la Moscova să trimită trupe de menținere a păcii în cele două regiuni a căror independență a fost recunoscută luni seară, informează știripesurse.

Tot luni seară, președintele Rusiei s-a adresat cetățenilor printr-un mesaj televizat despre situația din Ucraina.

În acel discurs, în care a făcut o lungă incursiune în istoria regiunii, Putin a menționat și România. Președintele rus a zis că Ucraina are în componență teritorii românești. Este vorba despre Nordul Bucovinei, ținutul Herța și Bugeacul, care au intrat în componența URSS, mai precis a Republicii Socialiste Ucrainene, în urma celui de-al doilea război mondial.

Mai precis este vorba despre tratatul Ribbentrop-Molotov, semnat între URSS și Germania nazistă, la 23 august 1939.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Așadar, voi începe cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia sau, mai precis, de Rusia bolșevică, comunistă. Acest proces a început practic imediat după revoluția din 1917, iar Lenin și asociații săi au făcut-o într-un mod care a fost extrem de dur cu Rusia – prin separarea, ruperea a ceea ce este istoric rusesc. Nimeni nu a întrebat milioanele de oameni care trăiesc acolo ce părere au.

Apoi, atât înainte, cât și după Marele Război Patriotic (n.r.: război mondial), Stalin a încorporat în URSS și a transferat Ucrainei câteva pământuri care au aparținut anterior Poloniei, României și Ungariei. În acest proces, el a dat Poloniei o parte din ceea ce era în mod tradițional pământ german drept compensație, iar în 1954, Hrușciov a luat Crimeea departe de Rusia dintr-un motiv oarecare și a dat-o, de asemenea, Ucrainei. De fapt, așa s-a format teritoriul Ucrainei modern”, a spus liderul de la Kremlin.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. “dreptul internațional” s-a încălcat mai demult odată cu ruperea Yugoslaviei in bucatele și a provinciei Kosovo de Serbia.

  2. Cam adevarat dar nu justifică încalcarea dreptului internațional.
    Pohta cea pohtit Cracanel s-a realizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate