ACTUALITATEGrupul PPE din Parlamentul European a inițiat un proiect de rezoluție prin...

Grupul PPE din Parlamentul European a inițiat un proiect de rezoluție prin care cere Comisiei Europene sancționarea României pentru că nu a recunoscut căsătoria dintre două persoane de același sex

Grupul PPE din Parlamentul European – din care face parte și PNL –  a inițiat un proiect de rezoluție prin care cere Comisiei Europene să sancționeze România pentru că nu a recunoscut căsătoria dintre două persoane de același sex, oficiată la Bruxelles.

Proiectul de rezoluție se află pe ordinea de zi pentru săptămâna viitoare la ședința plenara a Parlamentului European de la Strasbourg. Dacă va fi votat, proiectul de rezoluție din Parlamentul European are valoare politică, dar nu obligă statele la o anumită decizie.

Rezoluția privind drepturile LGBTQI+ prevede la punctul 10 că Parlamentul European „cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său repetat de a se conforma hotărârii CJUE în speța Coman&Hamilton și pentru lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamanții să se adreseze CEDO”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, punctul 5 al proiectul de rezoluție insistă asupra faptului că „legislația UE prevalează asupra oricărui tip de legislație națională, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale, și, prin urmare, statele membre nu pot, pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în interiorul UE să invoce interdicția constituțională a căsătoriei între persoane de același sex sau protecția constituțională a «moralei» ori «politici publice» care încalcă drepturile familiilor «curcubeu» care se mută pe teritoriul lor”.

Mai mult, actul normativ inițiat de grupul PPE din Parlamentul European prevede la punctul 8 ca „Comisia (Europeană – n.r.) Comisia să propună legislație care să impună tuturor statelor membre să recunoască adulții menționați într-un certificat de naștere eliberat într-un alt stat membru ca părinți legali ai copilului, indiferent de sex sau starea civilă a adulților și solicită tuturor statelor membre să recunoască căsătoriile sau parteneriatele înregistrate în alt stat membru”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Rezoluțiile Parlamentului European sunt poziții politice și nu obligă cu nimic statul membru.

Adrian Coman și Clai Hamilton au cerut autorităților române să fie recunoscuți drept soți, cazul ajungând până la Curtea Constituțională a României.

În speță, CCR le-a recunoscut acestora dreptul de ședere pe teritoriul României,  în aplicarea prevederilor Directivei UE privind libera circulație.

Această speță vine pe fondul unui alt proces în care mai multe cupluri homosexuale au reclamat România la CEDO pentru că nu le recunoaște legal, relația. Acestea sunt reprezentate tot de Asociația Accept.

Recent, CEDO a sancționat România pentru că nu permite schimbarea genului în acte fără schimbarea sexului biologic.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

  1. Cred ca ar fi mai bine sa nu ma vina pe la noi daca nu le convine legislatia noastra, asa cum si noi sa nu avem pretentii sa ne primeasca daca nu recunoastem legislatia lor.

  2. deci pentru un fătălău se pune intregul aparat european de putere să pedepsească România.

    Trăim dictatura minoritățilorsexuale.

    Nu uitați PPE – ăia cică erau partidul popular european, așa zișii conservator. Merkel i-a dus pe toți la stânga, nu degeaba a ieșit Viktor Orban din PPE și s-a dus la noul pol conservator.

  3. Ei si? Mii de tineri romani nu au fost la parada Gay Pride pe Calea Victoriei? Care-i problema? Poporul vrea ca Romania sa ajunga ca Sodoma si Gomora, va deranjeaza cu ceva? Asta vrem, asta vom avea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT