News ȘTIRI Biserica ajută cu discreție: Donații pentru spitalul din Bârlad, înființarea unui centru...

Biserica ajută cu discreție: Donații pentru spitalul din Bârlad, înființarea unui centru medical la Galați

Biserica Ortodoxă Română continuă să fie alături de personalul medical, în mod concret.

Astfel, Episcopia Hușilor a oferit zece frigidere noi pentru Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, prin intermediul proiectului desfășurat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, informează agenția Basilica.

În prezent, spitalul este unitate medicală suport pentru tratarea cazurilor confirmate Covid-19.

În acelaşi spital a fost internat şi PS Ignatie, după ce s-a descoperit că a fost infectat cu noul coronavirus.

Electrocasnicele donate au fost aşezate în saloanele unde sunt internați pacienții confirmați cu noul virus.

În altă parte a țării, la Galați, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” a deschis un centru medical de permanență în demisolul Aşezământului social-filantropic din cadrul unității de cult, precizează siteul oficial al instituției.

Noul centru, închinat „Sfântului Ierarh Luca al Crimeii”, dispune de un cabinet de tratament pentru adulţi şi copii, un cabinet de consultaţii, un cabinet pentru medicul de gardă, sală de aşteptare, sală tehnică şi trei grupuri sanitare, toate amenajate conform normelor în vigoare.

Obiectivul înființării acestui centru este degrevarea unităţilor de primiri urgenţe şi a camerelor de gardă din cadrul spitalelor din oraş, foarte solicitate în această perioadă de pandemie, asigurând consultaţii pentru adulţi şi copii şi asistenţă medicală pentru fiecare cetăţean, indiferent dacă sunt sau nu asigurați medical.

Programul centrului este de luni până vineri, între orele 15:00 şi 8:00, iar duminica, sâmbăta şi în zilele de sărbători legale, la orice oră din zi şi din noapte.

În fiecare an, în cadrul activităţilor social-filantropice desfăşurate la această parohie au fost implicaţi studenţi de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, împreună cu cadre medicale voluntare pentru a oferi consultaţii gratuite, sfaturi medicale şi, acolo unde a fost necesar, medicamente şi obiecte de igienă personală.

În perioada imediat următoare, tot în cadrul acestei parohii va fi inaugurată şi o grădiniţă cu trei grupe de copii, precizează sursa citată.

Recent, o parohie din Timișoara a donat 9.000 de măști pentru trei spitale din oraș.

La 1 aprilie, Patriarhia Română anunțase un ajutor financiar și material în cuantum de 4.105.002 lei pentru cei afectați de coronavirus.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate