ACTUALITATEBiserica ajută cu discreție: Donații pentru spitalul din Bârlad, înființarea unui centru...

Biserica ajută cu discreție: Donații pentru spitalul din Bârlad, înființarea unui centru medical la Galați

Biserica Ortodoxă Română continuă să fie alături de personalul medical, în mod concret.

Astfel, Episcopia Hușilor a oferit zece frigidere noi pentru Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, prin intermediul proiectului desfășurat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, informează agenția Basilica.

În prezent, spitalul este unitate medicală suport pentru tratarea cazurilor confirmate Covid-19.

În acelaşi spital a fost internat şi PS Ignatie, după ce s-a descoperit că a fost infectat cu noul coronavirus.

Electrocasnicele donate au fost aşezate în saloanele unde sunt internați pacienții confirmați cu noul virus.

În altă parte a țării, la Galați, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” a deschis un centru medical de permanență în demisolul Aşezământului social-filantropic din cadrul unității de cult, precizează siteul oficial al instituției.

Noul centru, închinat „Sfântului Ierarh Luca al Crimeii”, dispune de un cabinet de tratament pentru adulţi şi copii, un cabinet de consultaţii, un cabinet pentru medicul de gardă, sală de aşteptare, sală tehnică şi trei grupuri sanitare, toate amenajate conform normelor în vigoare.

Obiectivul înființării acestui centru este degrevarea unităţilor de primiri urgenţe şi a camerelor de gardă din cadrul spitalelor din oraş, foarte solicitate în această perioadă de pandemie, asigurând consultaţii pentru adulţi şi copii şi asistenţă medicală pentru fiecare cetăţean, indiferent dacă sunt sau nu asigurați medical.

Programul centrului este de luni până vineri, între orele 15:00 şi 8:00, iar duminica, sâmbăta şi în zilele de sărbători legale, la orice oră din zi şi din noapte.

În fiecare an, în cadrul activităţilor social-filantropice desfăşurate la această parohie au fost implicaţi studenţi de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, împreună cu cadre medicale voluntare pentru a oferi consultaţii gratuite, sfaturi medicale şi, acolo unde a fost necesar, medicamente şi obiecte de igienă personală.

În perioada imediat următoare, tot în cadrul acestei parohii va fi inaugurată şi o grădiniţă cu trei grupe de copii, precizează sursa citată.

Recent, o parohie din Timișoara a donat 9.000 de măști pentru trei spitale din oraș.

La 1 aprilie, Patriarhia Română anunțase un ajutor financiar și material în cuantum de 4.105.002 lei pentru cei afectați de coronavirus.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...