ACTUALITATEPremierul Poloniei: Uniunea Europeană riscă să devină un „organism gestionat într-un mod...

Premierul Poloniei: Uniunea Europeană riscă să devină un „organism gestionat într-un mod centralizat de instituții lipsite de orice control democratic”

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a avertizat luni, într-o scrisoare adresată celorlalți lideri europeni, împotriva riscului ca UE să devină un „organism gestionat într-un mod centralizat de instituții lipsite de orice control democratic”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Cred sincer că împreună, într-un spirit de respect și înțelegere mutuală, fără a ne impune voința noastră celorlalți, putem găsi o soluție care va întări Uniunea noastră Europeană.

Potrivit lui Morawiecki este vorba despre un „fenomen periculos care amenință viitorul Uniunii noastre”, dar, a dat el asigurări, Polonia va rămâne un „membru loial” al Uniunii Europene. De asemenea, el a făcut apel la liderii europeni să rămână „deschiși la dialog” privind o reformă a UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această scrisoare este trimisă chiar înaintea unui summit al liderilor europeni care se va desfășura în această săptămână și la puțin timp după un verdict al Tribunalului Constituțional polonez, emis la începutul lunii, care pune sub semnul întrebării prioritatea dreptului comunitar.

Tribunalul polonez a statuat că anumite pasaje din tratatele UE sunt „incompatibile” cu constituția poloneză și a avertizat Curtea de Justiție a UE împotriva oricărei ingerințe în reformele judiciare din Polonia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...