duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEEuroparlamentarul polonez Zbigniew Kuźmiuk (PiS): Franța și Germania vor să folosească cu...

Europarlamentarul polonez Zbigniew Kuźmiuk (PiS): Franța și Germania vor să folosească cu cinism situația de pericol din Europa pentru propriile lor scopuri individuale. Eliminarea unanimității ar duce la o dominație și mai puternică a acestora

Planurile UE de a elimina regula unanimității sunt periculoase și ar duce la o dominație și mai puternică a statelor mari, a avertizat un europarlamentar din partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS) din Polonia.

Zbigniew Kuźmiuk a abordat anunțul președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care aceasta a susținut că „votul în unanimitate în unele domenii cheie pur și simplu nu mai are sens dacă vrem să fim capabili să ne mișcăm mai repede”.

Într-un interviu acordat de Radio poloneză 24, Kuźmiuk a declarat că nu este surprins de poziția lui von der Leyen, dar a susținut că o scădere a regulii unanimității „ar fi marea greșeală a UE și ar submina fundamentele acesteia”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Europarlamentarul polonez a explicat că problemele actuale, cum ar fi sancțiunile rusești sau modificările tratatelor, necesită aprobarea tuturor membrilor. „Acest lucru face ca, cel puțin în teorie, toate țările să fie egale și presiunea brutală nu poate fi folosită asupra lor”, a subliniat Kuźmiuk.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

El a adăugat că renunțarea la această regulă ar însemna „o dominație totală a celor mai mari țări, precum Germania sau Franța”.

Kuźmiuk a susținut că subiectul eliminării unanimității nu a apărut tocmai acum din întâmplare. Potrivit acestuia, Occidentul și-a arătat disponibilitatea de a accepta Ucraina în UE, dar, în schimb, dorește să implementeze măsuri care să ușureze dictarea termenilor acesteia.

„Țările dominante vor să folosească cu cinism situația de pericol din Europa pentru propriile lor scopuri individuale”, a continuat el, avertizând că este „următorul pas către federalizarea comunității UE”, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate