duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEUn europarlamentar polonez acuză Germania și Franța de pro-rusism și spune că...

Un europarlamentar polonez acuză Germania și Franța de pro-rusism și spune că Bruxelles-ul nu a sprijinit eforturile umanitare ale Poloniei în criza refugiaților ucraineni

Politica actuală a Germaniei cu privire la războiul din Ucraina a fost aspru criticată de un europarlamentar polonez care a atacat și Comisia Europeană pentru că închide ochii la povara financiară suportată de Polonia pentru găzduirea a aproximativ 3 milioane de refugiați ucraineni.

În timpul unui interviu, europarlamentarul Jacek Saryusz-Wolski a susținut, referitor la politica externă germană față de Rusia, că „cursul pentru colaborare și protejarea intereselor ruse va fi continuat, deși se creează impresie complet opusă”.

Întrebat dacă Germania vrea cu adevărat să dea arme pentru Ucraina, europarlamentarul a răspuns: „Nu, este doar un joc de aparențe pentru guvern. Societatea germană este de altă părere – 60% doresc oprirea importurilor de petrol și acordarea unui ajutor militar serios Ucrainei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Există comentarii ale analiștilor cum că așa-numitul „stat subteran” al Germaniei, contrar a ceea ce își dorește publicul, face cu cinism ceea ce a făcut înainte și colaborează cu Rusia”, a afirmat Saryusz- Wolski, care a vizat și Franța, atrăgând atenția asupra atitudinii pro-ruse și susținând că ambii candidați la președinție, Emmanuel Macron și Marine Le Pen, sunt politicieni pro-ruși.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Prin blocarea și refuzul de a trimite ajutor în Ucraina, Germania și Franța neagă prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului care cer UE să promoveze pacea. Ei încalcă aceste valori, așa că ar trebui să-i tragem la răspundere în temeiul articolului 7”, a spus europarlamentarul polonez.

Saryusz-Wolski a vizat și Comisia Europeană, criticând lipsa de fonduri disponibile pentru Polonia, având în vedere nivelul de asistență pe care țara îl oferă milioanelor de refugiați ucraineni.

„Acesta este un cost de 21 de miliarde de euro, doar anul acesta, ceea ce reprezintă aproximativ 3,3% din PIB-ul Poloniei. Este o povară uriașă pe care Bruxellesul pare că nu o observă deloc”, a spus el.

Saryusz-Wolski a spus că acele fonduri au fost blocate de Paris și Berlin, care stau în spatele Comisiei Europene și a Ursulei Von der Leyen. Europarlamentarul consideră că este „un pas al unei strategii generale de înfometare a Poloniei”, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE