marți, iulie 16, 2024
ȘTIRIImportanța verificărilor PRAM pentru siguranța instalațiilor electrice‍

Importanța verificărilor PRAM pentru siguranța instalațiilor electrice‍

Societatea modernă depinde în mare măsură de electricitate pentru funcționarea corespunzătoare a clădirilor, instituțiilor și companiilor comerciale și industriale. Pentru a asigura siguranța și eficiența instalațiilor electrice, verificările PRAM (Protectii prin Relee Automatizări și Masurători) sunt obligatorii și necesare.

Ce sunt verificările PRAM?

PRAM reprezintă un set de norme și proceduri menite să asigure siguranța și buna funcționare a instalațiilor electrice. Aceste verificări sunt realizate de către specialiști în domeniul electricității și implică o analiză detaliată a tuturor aspectelor instalațiilor electrice, de la cabluri și prize până la siguranțe și panouri electrice. Scopul verificărilor PRAM este de a se asigura că instalațiile sunt conforme cu normele de siguranță și calitate în vigoare.

Importanța verificărilor PRAM

Verificările PRAM sunt obligatorii pentru toate clădirile utilizate de companii și instituții din mediul comercial și industrial. Acestea sunt esențiale pentru a proteja angajații, clienții și vizitatorii împotriva riscului de defecțiuni sau incendii cauzate de instalații electrice defectuoase. Prin efectuarea periodică a verificărilor PRAM, se poate identifica și remedia orice problemă sau defecțiune înainte ca aceasta să devină periculoasă sau costisitoare.

Ce implică verificările PRAM?

Specialiștii în domeniul electricității examinează toate aspectele instalațiilor electrice în timpul verificărilor PRAM. Aceștia verifică cablurile, prizele, siguranțele și panourile electrice în căutarea oricăror defecțiuni sau probleme care ar putea duce la defecțiuni sau la pericolul de incendiu. De asemenea, se analizează nivelul de izolație și se măsoară tensiunea electrică. Instalațiile de legare la pământ și paratrasnetele sunt, de asemenea, supuse unei examinări atente pentru a se asigura că sunt conforme cu normele de siguranță și calitate.

Cât de des trebuie efectuate verificările PRAM?

Recomandăm ca verificarea PRAM să fie efectuată cel puțin o dată pe an pentru a asigura funcționarea corectă și sigură a instalațiilor electrice. Cu toate acestea, în anumite cazuri, este necesară o verificare mai frecventă. De exemplu, în spațiile cu trafic mare de persoane sau în mediile industriale cu emisii de substanțe nocive în aer, poate fi necesară o verificare mai frecventă, de două sau trei ori pe an.

Ce se întâmplă în cazul în care se găsesc probleme în timpul verificărilor PRAM?

În cazul în care se identifică probleme sau defecțiuni în timpul verificărilor PRAM, specialiștii în domeniul electricității vor oferi soluții și recomandări pentru remedierea acestora. Aceste recomandări pot include reparații, înlocuirea componentelor electrice sau alte măsuri necesare pentru a asigura siguranța și buna funcționare a instalațiilor electrice.

Obligativitatea buletinului PRAM

Buletinul PRAM este un document obligatoriu și este solicitat în urma controalelor ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) și IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență). Acesta dovedește că instalația electrică a clădirii este verificată și în conformitate cu normele de siguranță și calitate. Lipsa buletinului PRAM poate atrage amenzi considerabile, între 5.000 și 10.000 RON. Este important să avem buletinul PRAM pentru a ne asigura siguranța angajaților și a utilizatorilor clădirilor și spațiilor comerciale.

Cum se obține buletinul PRAM?

Buletinul PRAM poate fi obținut doar de la firme autorizate, cum ar fi SIMCO International, o companie acreditată ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei). SIMCO International utilizează cele mai performante sisteme de verificare a instalațiilor electrice și poate oferi asistență în obținerea buletinului PRAM.

Verificările PRAM sunt esențiale pentru siguranța și buna funcționare a instalațiilor electrice din clădirile instituțiilor și companiilor comerciale și industriale. Aceste verificări periodice asigură detectarea și remedierea problemelor sau defecțiunilor înainte ca acestea să devină periculoase sau costisitoare. În plus, buletinul PRAM este un document obligatoriu și necesar pentru a demonstra conformitatea instalației electrice cu normele de siguranță și calitate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE