vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEGeorge Simion se arată solidar cu românii din Ucraina și cere Kievului...

George Simion se arată solidar cu românii din Ucraina și cere Kievului să înceteze „abuzurile”. Lui Zelenski îi amintesc un proverb românesc: cine seamănă vânt, culege furtună

Președintele AUR, George Simion, se declară solidar cu românii din Ucraina, după evenimentele din ultimele zile, într-o postare de pe blogul personal.

Simion se referă la înconjurarea mănăstirii Bănceni din Cernăuți de către trupele Kievului și la continuarea folosirii așa-zisei „limbi moldovenești” de către autoritățile ucrainene, așa cum au reclamat deunăzi românii din Ucraina.

„Aflat pe drumuri, în ultimele zile, am aflat de la românii din țară despre abuzurile la care sunt supuși românii din Ucraina de către regimul de la Kiev.

Începute cu condamnarea directorului școlii românești de muzică „Ciprian Porumbescu” din Herța, abuzurile au avut ca punct culminant încercuirea mănăstirii Bănceni de către trupe înarmate, ca și cum sfântul locaș ar fi fost un obiectiv militar, iar copiii îngrijiți acolo niște teroriști.

Pe această cale condamn cu asprime modul în care regimul de la Kiev calcă în picioare libertatea religioasă a românilor din Cernăuți și din toată Ucraina. Acest comportament este demn de Uniunea Sovietică, nu de Uniunea Europeană.

Mă declar solidar cu părintele episcop Longhin Jar și cu toți românii din Ucraina, așa cum au făcut-o zilele acestea mii de români pe rețelele de socializare.

Dar cine să-i audă?

„Patriotul” din fruntea Guvernului s-a lăudat că a obținut desființarea așa-zisei „limbi moldovenești”, dar protestul de-acum două zile al comunității românești din Ucraina arată că Marcel Ciolacu a MINȚIT.

Așa cum a mințit și cu numerarul, în privința agricultorilor români și cu multe altele.

În loc să ia atitudine, bărbătește, față de abuzurile la care sunt supuși compatrioții noștri bucovineni, conducerea statului român și slugile lor de presă au tăcut ca niște LAȘI ce sunt.

Abuzurile Kievului la adresa românilor trebuie să înceteze IMEDIAT! Biserica Ortodoxă Română trebuie să înceapă numaidecât demersurile pentru a se înregistra oficial, drept cult recunoscut , în Ucraina, iar Kievul trebuie să accepte, fără comentarii.

Zelenski să se țină de cuvânt și să elimine, rapid, așa-zisa „limbă moldovenească”, dacă vrea un parteneriat real cu România și românii.

În caz contrar, îi amintesc un vechi proverb românesc: cine seamănă vânt, culege furtună!”, a scris Simion pe blogul său oficial.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Trebuie anulat Dictatul Hitler-Stalin prin care Ucraina a ocupat ilegal provincile romanesti,Nordul Bucovinei si Buceag, si redate Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE