marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEMacron, delir total înainte de alegerile prezidențiale din Franța. Șeful de la...

Macron, delir total înainte de alegerile prezidențiale din Franța. Șeful de la Élysée susține că Polonia este condusă de un „antisemit de extremă dreapta care interzice persoanele LGBT”. Reacție dură a conducerii de la Varșovia

Președintele francez Emmanuel Macron l-a descris pe premierul polonez Mateusz Morawiecki drept un „antisemit de extremă dreapta”, ca răspuns la criticile adresate președintelui francez cu privire la încercările sale de a negocia cu președintele rus Vladimir Putin.

„Nu poți negocia cu cei care comit genocid!”, a declarat Morawiecki, marți, într-o conferință de presă, după masacrul de la Bucea al civililor ucraineni. Premierul polonez l-a mustrat pe Macron întrebându-l: „Domnule președinte Macron, de câte ori ați negociat cu Putin? Ce ai realizat?”.

„Ați oprit vreuna dintre aceste activități? Nu negociezi cu criminalii, ci lupți cu ei. Nimeni nu a negociat cu Hitler.”, a mai zis, marți, Morawiecki.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele francez în exercițiu a respins critica drept divagație oportunistă a unui „antisemit de extremă dreaptă” care a găzduit-o pe rivala lui alegerile prezidențiale, Marine Le Pen.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Prim-ministrul polonez este un antisemit de extremă dreaptă care interzice persoanele LGBT”, a spus președintele francez despre Morawiecki.

„El o susține pe Marine Le Pen, pe care a găzduit-o de mai multe ori. Să nu fim naivi, vrea să o ajute înainte de alegeri”, a continuat Macron și și-a apărat conversațiile cu Putin ca pe o adevărată încercare de a „evita războiul și de a construi o nouă arhitectură a păcii în Europa”.

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez TF1, el a descris criticile aduse cu privire la discuțiile cu Putin drept „scandaloase” și „nefondate”, conform Remix News.

Ambasadorul Parisului la Varşovia, convocat după afirmațiile lui Macron despre premierul Morawiecki

Guvernul Poloniei l-a convocat, vineri după-amiază, pe ambasadorul Franţei, pentru a-i cere explicații în contextul tensiunilor dintre președintele Emmanuel Macron și premierul polonez, Mateusz Morawiecki, conform Digi24.

Ministerul de Externe de la Varșovia a anunțat vineri după-amiază că l-a convocat pe ambasadorul Franței, după ce Emmanuel Macron l-a acuzat pe premierul Mateusz Morawiecki de „antisemitism de extremă-dreapta”. „În urma declarațiilor conținute în interviul pe care președintele Republicii franceze, Emmanuel Macron, l-a acordat cotidianului Le Parisien, ministrul polonez de Externe, Mateusz Morawiecki, a decis convocarea ambasadorului Franței”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE