joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEPreședintele Franței, Emmanuel Macron : Va dura decenii până când Ucraina va...

Președintele Franței, Emmanuel Macron : Va dura decenii până când Ucraina va adera la Uniunea Europeană | Comisia Europeană vrea să emită avizul de candidatură în luna iunie

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a arătat sceptic cu privire la posibilitatea Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană(UE), lucru care ar putea ajuta acest stat să se „refacă” după război, transmite BBC.

Oficialul Franței susține că Ucraina ar trebui să primească un aviz rapid privind candidatura sa la Uniunea Europeană, în contextul în care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a menționat săptămâna trecută, că Ucraina are nevoie de sute de miliarde de lună, pentru a se „reconstrui”.

Acest spijin financiar ar urma să fie din partea tuturor statelor membre, bani care să fie folosiți pentru refacerea spitalelor afectate, a școlilor, pentru crearea locurilor de muncă. Ursula von der Layen a precizat, luni, 9 mai, că se dorește emiterea avizului Ucrainei pentru  statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, chiar în luna iunie ac.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ucraina a completat deja cel de-al doilea chestionar de aderare la Uniunea Europeană. Comisia Europeană urmează să dea o recomandare în ce privește conformitatea Ucrainei cu criteriile necesare pentru statutul de membră a UE, recomandare despre care se spune va fi pozitivă, menționează sursa precizată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană este urmărită de toate statele membre, în contextul invaziei rusești. Acestea au manifestat deja solidaritate financiară, s-au aliat împotriva Rusiei prin sancțiuni economice, însă, nu pot ignora avertismentele de la Moscova, cu privire la consecințele negative pe care le-ar suporta, dacă se vor implica militar.

 

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE