ACTUALITATE„Reconstrucția” Ucrainei, în cârca țărilor UE. Președinta Comisiei Europene vrea 5 miliarde...

„Reconstrucția” Ucrainei, în cârca țărilor UE. Președinta Comisiei Europene vrea 5 miliarde de euro pe lună pentru Kiev

Toate statele membre ale Uniunii Europene(UE) trebuie să ajute la „reconstrucția” Ucrainei după război, este apelul lansat de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ea susține că Ucraina ar avea nevoie de 5 miliarde de euro pe lună, bani care vin din contribuțiile celorlalte state, inclusiv cel al SUA.

„Trebuie să-i sprijinim, dar nu o putem face singuri. Salut că Statele Unite au anunțat sprijin bugetar masiv. Și noi, ca Echipa Europa, ne vom face și noi partea”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, citată de RTLINFO.

Este evident că Ucraina are toată infrastructura distrusă, însă, războiul cu Rusia nu s-a încheiat. Oficialii Uniunii Europene vorbesc despre sute de miliarde de euro, pentru refacerea spitalelor, a școlilor, plata pensiilor și a salariilor. S-a cerut statelor UE să gândească un plan de „reconstrucție” a Kievului, însă, nu s-a discutat și despre posibilitatea fiecărei țări de a contribui financiar la acesta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sugerează că Ucraina ar putea fi integrată rapid în Uniunea Europeană, pentru a atrage fonduri de investiție.

Potrivit unui grafic realizat de Institutul Kiel, citat de Europa Liberă România , Guvernul Ciucă  nu a donat până acum nici un euro Ucrainei, însă este statul nostru este implicat masiv în sprijinul refugiaților.

rănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La polul opus se află SUA, Polonia, Marea Britanie și Canada care au ajutat Ucraina deja cu miliarde de euro. Țările membre UE, Consiliul și Comisia European și Banca Europeană de Investiții au acordat sau promis 12 miliarde de euro, precizează sursa citată.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Ursula von der Leyen, dupa ,,afacerea”Pfizer, se ocupa acum de ,,afacerea” Ucraina. Este o duduie priceputa, de succes.

  2. Reconstrucția este unul din lucrurile, ascunse desigur, ce le urmăresc cu războaiele. Blocurile sovietice (sînt urîte, așa au vrut să le facă) rezistă, oamenii nu cheltuie cu reparatul și modernizatul lor (nu prea ai ce), fabricile și combinatele depășite, închise.
    Azovstal de pildă, locul deja miticei bătălii, este închis de multă vreme. Proprietarul, nu cred că-i Akhmetov, acesta este fațadă, va primi unul nou la cheie sau despăgubiri ca pentru unul nou-nouț.
    În criza plănuită numită al doilea război mondial și o parte și alta bombardau mai ales cartierele sărace ale orașelor.

  3. Mare mafie a globului. Astia spala bani si sărăcesc popoarele. A cui reconstrucție? Ucraina nu va mai exista, pentru ca asa vreți voi. Va dura asa-zisul razboi mult si bine. Proștii cotizează si fac foamea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate