ACTUALITATEUngaria avertizează Uniunea Europeană cu privire la un potențial embargo energetic asupra...

Ungaria avertizează Uniunea Europeană cu privire la un potențial embargo energetic asupra Rusiei: Ar fi echivalent cu închiderea economiei maghiare

În ciuda rapoartelor contrare din presa germană, Ungaria nu este în măsură să aprobe un embargo energetic asupra Rusiei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltán Kovács, pentru Canalul 4 al BBC, într-un interviu.

Kovács a spus radiodifuzorului britanic că toate propunerile actuale de pe masă, planurile și proiectele văzute de guvernul ungar până acum, vor fi practic egale cu închiderea economiei maghiare și vor opri brusc viața de zi cu zi a poporului maghiar. El a adăugat că Ungaria nu are surse alternative de aprovizionare cu energie pe termen scurt, dar mai ales pentru următorii trei-cinci ani.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a subliniat că 65% din oferta de țiței a Ungariei și 85% din gazele naturale provin din Rusia, iar ca țară fără ieșire la mare, aprovizionarea se bazează pe sisteme de conducte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este un fapt fizic foarte simplu că aceste conducte ne conectează în prezent cu Rusia, iar sistemele de conducte din vest furnizează și gaze naturale rusești și țiței”, a spus Kovács, explicând că ar fi imposibil să se schimbe această dependență în câteva minute, luni sau ani.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Întrebat dacă guvernul ungar speră la un tratament excepțional din cauza acestei situații sau dacă a primit asigurări de la Bruxelles în cazul în care Comisia Europeană ar decide asupra unui embargo asupra petrolului rusesc, Kovács a spus că guvernul nu a văzut încă niciun plan definitiv de la Comisia Europeană în acest sens.

„Vedem mesaje din diferite direcții, dar pot spune că poziția maghiară nu s-a schimbat”, a adăugat el.

Întrebat dacă Ungaria ar risca să fragmenteze poziția unită a Uniunii Europene în fața ororilor războiului din Ucraina, Kovács a insistat că trebuie găsit un compromis care să fie acceptabil pentru toată lumea, iar acest compromis poate fi atins doar printr-o cooperare europeană care trebuie să fie convenite prin „soluții practice acceptabile reciproc, bazate pe bunul simț”, conform Remix News.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate