luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Ursula von der Leyen a fost ignorată de ministrul de...

VIDEO | Ursula von der Leyen a fost ignorată de ministrul de Externe din Uganda. Emmanuel Macron l-a atenționat pe acesta, dar oficialul a refuzat să dea mâna cu președintele Comisiei Europene

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost lăsată în situația incomodă de a fi aproape ignorată de un demnitar care a participat la summit-ul Uniunea Europeană – Africa.

Ministrul ugandez de externe Jeje Odongo a trecut pe lângă Ursula von der Leyen schițând doar un mic gest din cap fără a da mâna cu aceasta. Președintele Comisiei Europene a mai fost protagonistul unei situații similare de încălcare a protocolului diplomatic, anul trecut, în Turcia, eveniment care a ajuns să fie cunoscut sub numele de „Sofagate”.

Atunci, președintele Consiliului European Charles Michel și președintele turc Recep Tayyip Erdoğan au stat unul lângă altul pe scaune, în timp ce Ursula von der Leyen a fost pusă să stea pe o canapea. „S-a întâmplat pentru că sunt femeie”, a spus von der Leyen ulterior. Charles Michel a regretat situația și a pus totul pe seama unei greșeli.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

La întâlnirea din Africa, Odongo a trecut prin fața Ursulei von der Leyen, după care i-a strâns mâna lui Charles Michel și președintelui francez Emmanuel Macron. Apoi și-a luat locul între președintele CE și Michel pentru o fotografie de grup.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Când a văzut că Jeje Odongo evită să dea mâna și cu președintele Comisiei Europene, Emmanuel Macron a intervenit și i-a sugerat ministrului de Externe din Africa să o salute și pe Ursula von der Leyen. Acesta s-a întors către oficialul european, a salutat-o, dar a refuzat să-i strângă mâna, potrivit Politico.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. Asta dovedeste adevarata valoare a Ursulei von der Leyen. Ministrul de Externe din Uganda sigur stie de ,,afacerile” ei necurate cu vaccinurile.

  2. Au ajuns si vanatorii aia de crocodili sa-si bata joc de liderul UE. E un semnal foarte clar de cat respect impune UE in momentul de fata. Ce caraghiosi, ce jenant, ce penibil..

  3. Ursula e din familie de comercianți și proprietari de sclavi:
    „Le bisaïeul d’Ursula von der Leyen était le négociant en coton Carl Albrecht (1875–1952), qui épousa Mary Ladson Robertson (1883–1960), Américaine issue de la famille Ladson, qui appartenait à l’aristocratie sudiste de Charleston en Caroline du Sud. Ses ancêtres américains ont joué un rôle notable dans la colonisation britannique de l’Amérique du nord et dans la traite trans-atlantique. Mary Ladson Robertson en effet était la fille d’Edward Twells Robertson, marchand de coton de Charleston, et de Sarah Gilmor Ladson, descendante de trois des enfants du révolutionnaire américain et lieutenant-gouverneur de Caroline du Sud James Ladson, de plusieurs gouverneurs coloniaux britanniques, et des tout premiers colons anglais dans les Barbades, dans la Caroline, en Virginie et en Pennsylvanie4,5. Parmi les ancêtres de von der Leyen figurent également les gouverneurs John Yeamans, James Moore, Robert Gibbes, Thomas Smith et Joseph Blake, mais aussi Joseph Wragg et Benjamin Smith, qui se rangent parmi les plus grands marchands d’esclaves en Amérique du Nord britannique. Au moment où l’esclavage fut aboli aux États-Unis, son ancêtre James H. Ladson (1795–1868) détenait environ 200 esclaves6. Mary Ladson Robertson, qui était affiliée à la National Society of the Colonial Dames of America, était aussi une descendante du vice-gouverneur de Pennsylvanie Samuel Carpenter et de Christopher Branch, l’un des premiers colons anglais, et était apparentée à Thomas Jefferson”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate