joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEEmmanuel Macron propune crearea unui plan pentru o „nouă ordine de stabilitate...

Emmanuel Macron propune crearea unui plan pentru o „nouă ordine de stabilitate și securitate” în Europa, care să fie discutat cu Rusia. Președintele Franței, dispus să trimită mai multe trupe în România, Iohannis salută decizia

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut Uniunii Europene să realizeze repede un nou plan de securitate, care să conțină propuneri menite a dezamorsa tensiunile cu Rusia, în timp ce crește îngrijorarea că președintele Putin ar plănui o invazie a Ucrainei.

Conform lui Macron, în săptămânile următoare, UE „trebuie să termine o propunere europeană care să construiască o nouă ordine de securitate și de stabilitate”, scrie AP. „Ar trebui s-o construim între noi, europenii, apoi s-o împărtășim cu aliații noștri din NATO și apoi s-o propunem pentru negociere cu Rusia”, a afirmat liderul de la Paris.

Declarațiile lui Macron, făcute în fața parlamentarilor europeni de la Strasbourg, au venit a doua zi după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că organizația militară este în proces de finalizare a propriilor propuneri de securitate. Stoltenberg speră să stabilească o serie de întâlniri cu Rusia în viitorul apropiat.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken s-a aflat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, și intenționează să se întâlnească vineri cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la Geneva.

Macron le-a spus membrilor Parlamentului European că Franța și Germania lucrează pentru a revigora „formatul Normandia” pentru discuțiile dintre Rusia și Ucraina, care au avut ca scop respectarea acordului de pace din 2015, pentru a ușura luptele din estul Ucrainei dintre forțele guvernamentale și separatiștii susținuți de Rusia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Eforturile Franței și Germaniei în 2015 au ajutat să pună capăt ostilităților pe scară largă din estul Ucrainei, dar conflictul, care a lăsat în jur de 14.000 de morți, a încetat.

„Ne vom asigura că vocea Europei este auzită, unificată și puternică, în problema armelor strategice, a controlului armelor convenționale, a transparenței activităților militare și a respectului pentru suveranitatea tuturor statelor europene, indiferent de istoria acestora”. a spus Macron.

În același timp, tot miercuri, liderul de la Paris a anunțat că țara este dispusă la o prezență „militară avansată” a NATO în România.

„În această seară Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris Natalie Loiseau pe Twitter.

Anunțul președintelui Franței a fost salutat de președintele Klaus Iohannis:

„Salut călduros anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară întărită a NATO în România. Parteneriatul strategic România-Franţa va fi astfel întărit pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter, informează Pro TV.

Nu trebuie să uităm că declarațiile președintelui Franței vin în contextul alegerilor prezidențiale din țara sa, din luna aprilie.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE