duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEEmmanuel Macron: Comisia Europeană să renunțe la „prostiile woke-iste” care încearcă să...

Emmanuel Macron: Comisia Europeană să renunțe la „prostiile woke-iste” care încearcă să elimine termeni ca „domn, doamnă, Crăciun”

Emmanuel Macron critică inițiativa Comisiei Europene (CE) de a elimina anumite cuvinte din limbajul intern de comunicare și avertizează organismul european să renunțe la „prostiile woke-iste”, relatează The Independent.

Comisia Europeană a retras ghidul lingvistic săptămâna trecută, în urma presiunii exercitate de anumiți politicieni. Președintele francez a atacat executivul european în cadrul unul discurs pe care l-a ținut la Institutul Jacques Delors și a transmis oficialilor să se concentreze, mai degrabă, pe „redresare, putere și apartenență”.

„O Europă care vine să explice oamenilor ce cuvinte pot sau nu pot folosi nu este o Europă la care aș adera. Sunt niște prostii, de fapt”. Macron subliniază că „identitatea europeană este șubrezită în Franța”, la fel și în alte state europene. El crede că este necesar ca cetățenii să simtă că „Europa este încă a noastră”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Incluziunea nu înseamnă să negi originile creștine ale statelor europene”, este de părere și fostul președinte al Parlamentului European, Antonio Tajani.

Helena Dalli, oficialul european responsabil cu egalitatea, a trebuit să formuleze o scuză după ce, pe 26 octombrie, a postat pe Twitter o fotografie prin care își exprima bucuria provocată de lansarea ghidului. Ea a spus că inițiativa avea rolul de a „ilustra diversitatea culturii europene” și că documentul trebuie îmbunătățit

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE