joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEEmmanuel Macron: Comisia Europeană să renunțe la „prostiile woke-iste” care încearcă să...

Emmanuel Macron: Comisia Europeană să renunțe la „prostiile woke-iste” care încearcă să elimine termeni ca „domn, doamnă, Crăciun”

Emmanuel Macron critică inițiativa Comisiei Europene (CE) de a elimina anumite cuvinte din limbajul intern de comunicare și avertizează organismul european să renunțe la „prostiile woke-iste”, relatează The Independent.

Comisia Europeană a retras ghidul lingvistic săptămâna trecută, în urma presiunii exercitate de anumiți politicieni. Președintele francez a atacat executivul european în cadrul unul discurs pe care l-a ținut la Institutul Jacques Delors și a transmis oficialilor să se concentreze, mai degrabă, pe „redresare, putere și apartenență”.

„O Europă care vine să explice oamenilor ce cuvinte pot sau nu pot folosi nu este o Europă la care aș adera. Sunt niște prostii, de fapt”. Macron subliniază că „identitatea europeană este șubrezită în Franța”, la fel și în alte state europene. El crede că este necesar ca cetățenii să simtă că „Europa este încă a noastră”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Incluziunea nu înseamnă să negi originile creștine ale statelor europene”, este de părere și fostul președinte al Parlamentului European, Antonio Tajani.

Helena Dalli, oficialul european responsabil cu egalitatea, a trebuit să formuleze o scuză după ce, pe 26 octombrie, a postat pe Twitter o fotografie prin care își exprima bucuria provocată de lansarea ghidului. Ea a spus că inițiativa avea rolul de a „ilustra diversitatea culturii europene” și că documentul trebuie îmbunătățit

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate