sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEA fost pronunțată prima condamnare din România pentru negarea Holocaustului

A fost pronunțată prima condamnare din România pentru negarea Holocaustului

Vasile Zărnescu, fost ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI), a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 3 la un an și o lună de închisoare, cu amânarea pedepsei, pentru negarea Holocaustului, potrivit portalului Ministerului Justiției. Aceasta este prima condamnare pentru negaționism din România. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile, informează DcNews.

Vasile Zărnescu este autorul volumului „Holocaustul – Gogorița diabolică – Extorcarea de ‘bani de holocaust’ ”și era cercetat încă din 2016, an în care a lansat cartea.

Negarea Holocaustului – inclusiv a celui din România – este incriminată prin Ordonanța de Urgență 31/2002, ratificată de parlamentul României prin Legea 107/2006 și modificată prin Legea 217/2015.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE