luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEViktor Orban: Sancțiunile economice impuse Rusiei ar avea efectul unei „bombe atomice”...

Viktor Orban: Sancțiunile economice impuse Rusiei ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei mondiale

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a scris Comisiei Europene, că nu „se va opune unor sancțiuni economice” impuse Rusiei, dacă acestea sunt potrivite pentru economia maghiară, relatează Aljazeera.

Concret, Orban a cerut Comisiei Europene să renegocieze pachetul de sancțiuni impuse Rusiei, însă, a cerut ca acestea să nu afecteze Ungaria, în special prețul final al combustibilului rusesc, pe care îl suportă cetățenii din statele balcanice.

Șeful guvernului de la Budapesta consideră că propunerile Uniunii Europene de a aplica sancțiuni asupra petrolului rusesc nu oferă nicio garanție pentru securitatea  energetică a Ungariei. Prin urmare, nu este de acord să  sprijine planul în forma impusă de oficialii europeni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Comisia Europeană  a cerut interzicerea importurilor de petrol rusesc până la sfârșitul anului 2022. Conform planului, Ungariei și Slovaciei li se va acorda o perioadă mai mare, până la sfârșitul lui 2023  pentru a se adapta la embargo.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Chiar și în această ipoteză, Ungaria susține că sancțiunile impuse pentru importul de țiței rusesc ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei mondiale. Ungaria nu a ezitat să se declare direct afectată de aceste măsuri.

„Pachetul de sancțiuni de la Bruxelles ar interzice transporturile de petrol din Rusia către Europa, cu un preaviz destul de scurt, în cazul Ungariei la sfârșitul anului viitor”, a declarat Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei.

Ultimele sancțiuni economice propuse de Uniunea Europeană fac referire la interzicerea totală a importurilor de combustibil rusesc, în semn de dezacord cu atacurile pornite împotriva Ucrainei.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate