vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEEmmanuel Macron cere reglementarea strictă a Facebook și a celorlalte rețele similare...

Emmanuel Macron cere reglementarea strictă a Facebook și a celorlalte rețele similare și interzicerea anonimatului online

Președintele francez Emmanuel Macron și-a asumat ferm o poziție împotriva platformelor de social media din SUA, după ce a criticat aspectele care provoacă dependență și dăunătoare ale platformelor și s-a opus anonimatului online, relatează BFM TV, citat de Remix News.

Într-un interviu acordat săptămânalului Le Point, Macron și-a exprimat părerea despre principalele platforme digitale și despre efectele acestora asupra societății, cu o poziție deosebit de critică față de Facebook (și platformele care aparțin companiei Meta). În timpul interviului, președintele francez a emis ipoteza unei „dezmembrări” a platformelor digitale pentru a pune capăt „monopolului” Facebook.

„În primul rând este vorba despre rețelele sociale. Multe dintre ele sunt americane astăzi. Nu trebuie să ezităm să luăm în considerare desființarea celor care au monopol și să le reglementăm”, a declarat Macron.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Grupul Meta deține Facebook, Instagram, WhatsApp și aplicația Messenger, precum și platforma de realitate virtuală Oculus.

Ideea desființării Meta este îndemnată din ce în ce mai mult de aleșii din Europa și Statele Unite, unde gruparea este ținta a numeroase plângeri privind abuzul de poziție dominantă. Compania fondată de Mark Zuckerberg este acuzată și că a cumpărat Instagram și WhatsApp pentru a evita orice concurență.

„Pe rețelele de socializare putem distruge reputații, putem răspândi știri false, putem împinge oamenii să se sinucidă. (…) Când citești ce promovează Mark Zuckerberg, de exemplu, sau chiar Elon Musk, care a devenit acționar al Twitter și care este libertarian, îți dai seama că au și ei o viziune asupra lumii. Dar o societate astfel formată nu este întotdeauna democratică”, a argumentat șeful statului francez.

El propune o reglementare mai riguroasă a platformelor de social media și interzicerea anonimatului online.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Într-o societate democratică nu ar trebui să existe anonimatul. Nu te poți plimba pe stradă cu mască. Pentru că sunt ascunși în spatele unei porecle pe internet, oamenii pot să spună cele mai urâte lucruri”, a conchis Macron.

În 2019, Emmanuel Macron invoca, în cadrul unei întâlniri cu Vladimir Putin, o „Europă de la Lisabona la Vladivostok”, sugerând că și Federația Rusă are un loc în Europa.

„Mă gândesc la tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele decenii, ce a determinat îndepărtarea dintre noi. Știu că Rusia este o țară europeană în inima sa. Și credem într-o Europă care se întinde de la Lisabona la Vladivostok”, a spus el atunci.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. ‘Nu te poți plimba pe stradă cu mască’ zise cap de zimbru cu figura grava, incercand sa justifice eliminarea anonimitatii care oricum e inexistenta in online chiar si pt IT-istii cu 4 clase.

    nici marele Caragiale sau mai bine Balzac nu puteau crea ceva mai grotesc decat fatalaul insurat cu strabunica-sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE