ACTUALITATEGrecia plănuiește să redeschidă industria, școlile și turismul în această primăvară

Grecia plănuiește să redeschidă industria, școlile și turismul în această primăvară

Grecia plănuiește ca până la finalul lunii martie să ridice restricțiile impuse de pandemie din sectorul vânzărilor cu amănuntul și să redeschidă școlile. Totodată, guvernul de la Atena a anunțat că va începe redeschiderea sectorului turistic înaintea sezonului de vară, cel mai probabil în luna mai, transmite Reuters, citat de Digi24.

Guvernul atenian speră să poată permite deschiderea teraselor în luna aprilie și să „reînvie” turismul începând cu luna mai. Sectorul turistic generează 20% din PIB-ul Greciei și angajează una din cinci persoane din această țară. O carantină (lockdown) de două săptămâni a costat statul elen €1.200.000.000.

Grecia, care a înregistrat 6.758 de decese cauzate de Covid-19, fiind nevoită recent să extindă măsurile de carantină din zona metropolitană Atena până pe 16 martie din cauza creșterii numărului de cazuri, însă doamna Pelōnē susține că există motive de speranță.

„Încă avem câteva zile dificile în fața noastră. Dar suntem pe ultima sută de metri a acestei curse”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a a guvernului grec, Aristotelia Pelōnē.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite