luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEElevii vor sta în plus la școală, în fiecare săptămână, pentru a...

Elevii vor sta în plus la școală, în fiecare săptămână, pentru a învăța „Istoria evreilor”

Începând cu anul școlar 2023/2024, elevii de clasa a XI-a vor fi obligați să stea o oră în plus la școală, pe săptămână, pentru a studia „Istoria evreilor. Holocaustul”, conform unor ordine de ministru, avizate în această săptămână și citate de EduPedu.

Amintim că acest lucru este cauzat de către o lege în acest sens, promulgată de Klaus Iohannis în 2021. Ministrul Ligia Deca, fosta sa consilieră, a reamintit recent acest lucru publicului.

Cu excepția elevilor din învățământul profesional special, toți elevii de clasa a XI-a vor studia „Istoria evreilor. Holocaustul”, disciplină ce are alocată o oră pe săptămână. Elevii din învățământul profesional special vor avea noua disciplină în clasa a XII-a. Materia la această disciplină va fi realizată de specialiștii MEN în parteneriat cu Institutul lui Alexandru Florian (foto).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Această schimbare vine cu ore în plus pentru liceeni. Spre exemplu, elevii de la filiera tehnologică vor avea în plus 33 de ore pe an în trunchiul comun.

Învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani: disciplina va fi studiată în clasa a XI-a – 1 oră pe săptămână. Până acum, elevii de clasa a XI-a aveau în trunchiul comun 330 de ore pe an școlar. După modificare, aceștia vor avea în total 360 de ore pe an școlar.

Învățământul profesional special: disciplina „Istoria evreilor.Holocaustul” va fi studiată în clasa a XII-a – 1 oră pe săptămână. Acum aceștia au pe an 240 de ore în trunchiul comun. Din toamnă vor fi alocate 270 de ore în trunchiul comun.

Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică: 1 oră pe săptămână în clasa a XI-a. La cele 18 ore pe săptămână din trunchiul comun a fost adăugată încă o oră.

Filiera teoretică, profilul real, specializarea științe ale naturii: 1 oră pe săptămână în clasa a XI-a. Celor 18 ore pe săptămână din trunchiul comun le-a fost adăugată încă o oră.

Filiera teoretică, profilul umanist, specializarea filologie: 1 oră pe săptămână în clasa a XI-a. Până acum erau 15 ore în trunchiul comun pe săptămână, dar noua modificare include încă o oră, adică o să fie 16 ore în total.

Filiera teoretică, profilul umanist, specializarea științe sociale: 1 oră pe săptămână în clasa a XI-a, iar în trunchiul comun o să fie 16 ore pe săptămână. Momentan, la specializarea „științe sociale”, trunchiul comun cuprinde 15 ore pe săptămână.

Filiera vocațională, profilul artistic, specializările „Muzică”, „Coregrafie”, „Arta Actorului”, „Arhitectură, arte ambientale și design”, „Arte plastice, arte decorative”: 1 oră pe săptămână în clasa a XI-a. Dacă trunchiul comun are, în anul școlar 2022-2023, 11 ore pe săptămână, proiectul de ordin prevede 12 ore pe săptămână, începând din anul 2023-2024.

Filiera vocațională, profil sportiv, toate specializările: „Istoria evreilor” va fi studiată în clasa a XI-a, fiind adăugată o oră în plus în trunchiul comun, ajungându-se la 17 ore pe săptămână.

La filiera vocațională, profilul pedagogic, specializările „învățător-educatoare”, „educator-puericultor”, „instructor pentru activități extrașcolare”, disciplina apare la clasa a XI-a, cu o oră pe săptămână în trunchiul comun.

Pentru filiera tehnologică, cursuri de zi și seral, elevii din clasa a XI-a vor avea 1 oră pe săptămână „Istoria evreilor. Holocaustul”. Acum, în trunchiul comun sunt în total 561 de ore pe an. Din toamnă, o să fie 594 de ore pe an școlar în trunchiul comun.

Și liceenii de clasa a XI-a de la filiera vocațională, profilul teologic, cultul ortodox, specializarea Ghid turism religios, vor avea o oră pe săptămâna inclusă în trunchiul comun, pentru această disciplină.

Planul-cadru cuprinde o zonă comună pentru toţi elevii numită „trunchiul comun”, reprezentată de numărul minim de ore prevăzut în planul-cadru pentru fiecare disciplină. În orele de trunchi comun se va parcurge programa şcolară.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

 • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

13 COMENTARII

 1. Nu știați că dacii se trag din neamul evreiesc??burebistovici era neam cu irod cel mare iar Decebal are strămoș pe Solomon… slugile imbecile și pupincuriști libidinoși prostoi mediocri digitali Intr un cuvânt conducătorii neamului românesc…bai aceștia Ceaușescu va dădea clasă

  • Ceasca, un sugaci ordinar, ajuns acolo sus din cauza ca Dej a avut nevoie de o curva in puscarie si ceasca a fost singurul disponibil. A,,si sa nu uitam si de ajutorul curvei de leana,, ca na,, a dat si aia in toate directiile cu toate gaurile, Despre legea asta .. Un cacat ordinar,, Sa invete copii noastrii ,, Istoria Romaniei, si ceva universala.,. reala nu povesti inventate de comunisti sau de evrei, Sa nu uitam ca la noi comunismul cand a venit , a adus doar distrugeri si ca multi evrei au fost la comanda,, putem sa vorbim si despre ceva “holocaust romanesc provocat [SI ] de evrei,

 2. Toti parintii trebuie sa faca front comun in fata acestei ore care manipuleaza si promoveaza ura fata de romani si fata de istoria Romaniei, inoculandu-se in mintea copiilor ca in Romania ar fi fost Holocaust si ca romanii sunt niste antisemiti criminali. Holocaustul presupune asasinarea premeditata si sistematica a evreilor. La noi in tara nu s-a intamplat niciodata asa ceva. Doar in Germania si Ucraina lui Bandera.
  Elevii trebuie sa saboteze ora in bloc, sa absenteze. Nu poti pune absente la toata scoala.

 3. si cine va preda? nu vor avea zeci de mii de cadre ‘preparate’ de ei. Un profesor intelept ar putea preda un soi de religie, cu studiul Vechiului Testament, care cuprinde istoria lor in forma pura si este esentiala pentru intelegerea crestinismului. nu vad ce i-ar putea reprosa cineva.

 4. @Dinu
  -in celalalt regim manualele erau ale scolii
  si se imprumutau la sfarit/inceput de an scolar:
  trebuia sa fii vazut manualul de Istorie (bolshevica!)
  care i-a fost distribuit lu maxgtor:
  era plin de caricaturi,
  destul de interesate pt. clasa a 8a……

 5. Mai în glumă, mai în serios, cred că ar fi o idee buna ca cineva să facă o bază de date cu cei responsabili de promovarea ideilor, atitudinilor și legilor antinationale, pentru ca atunci când se va întoarce roata istoriei, să știm cui să-i mulțumim.

 6. Imaginea clară a subjugării unei națiuni.

  In loc să invățăm despre evrei la istoria universală, ALĂTURI de alte națiuni, creăm o situație de discriminare unică și obligăm copiii să studieze istoria unei alte națiuni fix in contextul in care se reduc orele de mate, română și istoria românilor.

  puneți grumazul jos, pupați bocancul și ciocu mic!

  nu ați vrut Sergiu Nicolaescu? Nu e bai, aveți radu jude cât vreți, adică scuipat pe cap cu boltă de la șefi….

 7. S-ar putea ca aceste ore sa fie un prilej pentru tineri de a cunoaste adevarul…adica exact opusul a ceea ce astia vor sa le bage in cap. Sa facem rost de acele manuale si sa pregatim cercetari, comentarii, puncte de cedere diferite, meme etc pentru fiecare capitol 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate